Mε επιτυχία πραγματοποιήθηκε η γενική συνέλευση του συλλόγου «Το Βαρούσι»

Την Κυριακή 3 Μαρτίου στις 11πμ, στα Γραφεία του Π.Σ. «Το Βαρούσι» πραγματοποιήθηκε η ετήσια γενική συνέλευση, με επιτυχία και μεγάλη προσέλευση.

Αρχίζοντας τον απολογισμό ο Πρόεδρος Γ.Α. Κλειδωνόπουλος, αφού πρώτα ευχαρίστησε τα μέλη του Συλλογου για την προσέλευσή τους, αναφέρθηκε στα πεπραγμένα από τα οποία τα κυριότερα είναι τα εξής: το αποκριάτικο γλέντι, οι εκδρομές στην Επίδαυρο και στο Δίον για την παρακολούθηση παραστάσεων αρχαίου δράματος, την μεγάλη Συναυλία απο τη Μουσική Σχολή Νατάσας Παπαστάθη στην πλατεία της Αγ. Επίσκεψης, τον καθαρισμό ολόκληρου του οικισμού την ημέρα Περιβάλλοντος σε συνεργασία με το 4ο Δημοτικό Σχολείο, την ξενάγηση των μαθητών της Στ’ τάξης του ιδίου Σχολείου, και στην βαφή μεγάλου μέρους των φωτιστικών, αποκατάσταση μέρους του κατεστραμμένου λιθόστρωτου και καθαρισμού δύο πλατειών την Μ.Πέμπτη με πρωτοβουλία του Αντιδημάρχου κ. Σακκά.

Τέλος αναφέρθηκε σε έγγραφο και κλήσεις στο τηλ 20000 εξυπηρέτησης του πολίτη για θέματα καθημερινά, τα περισσότερα μείζονος σημασίας, που δυστυχώς παραμένουν ανεπίλυτα σε μέγιστο βαθμό, όπως η καθαριότητα και η τοποθέτηση ξύλινων παραπετασμάτων γύρω από τους κάδους απορριμμάτων, τουλάχιστον στις κύριες εισόδους του οικισμού, αποκατάσταση βλαβών σε φωτιστικά και ένα πολύ σημαντικό θέμα όπως αυτό του ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟΥ. Ο Σύλλογος απο χρόνια ζητά από την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου να τοποθετηθούν κολονάκια μεταλλικά δεξιά και αριστερά στη συμβολή των οδών Αθ. Διάκου και Νικοτσάρα, διότι σταθμεύουν στις γωνίες και δεν υπάρχει ορατότητα, με αποτέλεσμα να συμβαίνουν ατυχήματα.

Ο καθρέφτης που τοποθετήθηκε δεν αρκεί για την επίλυση του προβλήματος. * Στην οδό Αγ. Οικουμενίου και Μάτη τοποθετήθηκαν κολονάκια μόνο στη μία πλευρά. Θα πρέπει να τοποθετηθούν και στην άλλη, και μάλιστα μεταλλικά, για τον λόγο που προαναφέρουμε. * Μεγάλος κίνδυνος υπάρχει στη συμβολή των οδών Π. Μελά- Ματαραγκιώυου – Ελληνικού Στρατού και Κρυστάλλη λόγω συγκρούσεων αυτοκινήτων. Χρειάζονται άμεσες ρυθμίσεις, δεδομένου μάλιστα οτι σ´αυτό το σημείο υπάρχει και Δημοτικό Σχολείο. * Τέλος, στην οδό Στρ. Σαράφη και Νέλσονος, η έξοδος προς το Βαρούσι είναι άκρως επικίνδυνη. Χρειάζεται τοποθέτηση κολονακίων για να απελευθερωθούν οι γωνίες και να υπάρχει ορατότητα.

Μετά ακολούθησε η κοπή της πίτας και στους τυχερούς δώθηκαν 12 (δώδεκα) δώρα που προσέφεραν: 1. Το κατάστημα γυναικείων ενδυμάτων ΚΑΤΣΑΚΟΣ, 2. Το κατάστημα γυναικείων ενδυμάτων ΚΡΕΟΛΗ, 3. Το κατάστημα λευκών ειδών ΑΝΕΣΙΣ, 4. Το κατάστημα ΑΓΡΟΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ των Αφων Μοράκη, 5. Τέσσερις πλάκες χαλβά που προσέφερε η κ. Λέλα Μάτη, έφορος δημοσίων σχέσεων του Συλλόγου, 6. Ένα γεύμα για δύο άτομα της Πίτσας Gustosa, 7. Ένα ζευγάρι πλεχτά καλτσούνια της κ. Λ. Κατσίκα, 8. Δύο κηροπήγια της κ. Ν. Κατσίκα, 9. Έναν μεγάλο πίνακα ζωγραφικής (ελαιογραφία), έργο της ταμία του Συλλόγου κ. Δήμητρας Καμπαγιάννη- Μήτσιου.
Ο κ. Κλειδωνόπουλος ευχαριστησε θερμά τους παραπάνω για τις προσφορές τους, τον Δ/τη, δασκάλους και μαθητές του 4ου Δημ. Σχολείου καθώς και τα ΜΜΕ για την ανάδειξη και προβολή των θεμάτων του οικισμού, και η Συνέλευση ολοκληρώθηκε.