Με επιτυχία πολιτιστική εκδήλωση του ΠΑΜΕ αφιερωμένη στην Εργατική Πρωτομαγιά

2 155546

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η πολιτιστική εκδήλωση της Γραμματείας Τρικάλων του ΠΑΜΕ , αφιερωμένη στην εργατική Πρωτομαγιά. Μπροστά στην «Πρωτομαγιά του 2014», μέρας απολογισμού της δράσης της εργατικής τάξης, το ΠΑΜΕ ως εκφραστής του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος στη χώρα μας, τίμησε αυτή τη και με τη συγκεκριμένη πολιτιστική εκδήλωση.
Το ΠΑΜΕ φιλοξένησε τη Θεατρική Ομάδα του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, που παρουσίασε
την Μουσικοθεατρική παράσταση «Η Απεργία». Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη. στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρικκαίων. Μια παράσταση σε σκηνοθεσία Δημήτρη Βούζα , ενορχήστρωση Δημήτρη Φωτιάδη και συντελεστές 12 εργαζόμενους με μεγάλο μεράκι για πολιτιστική δημιουργία , που ανήκουν σε σωματεία του Εργατικού Κέντρου Λάρισας , και ενθουσίασαν και τους Τρικαλινούς εργαζόμενους που παρακολούθησαν τη δουλειά τους.
Σύντομο χαιρετισμό στην έναρξη της εκδήλωσης απηύθυνε ο Κώστας Κολλιός , μέλος της Γραμματείας Τρικάλων του ΠΑΜΕ και του ΔΣ του Συλλόγου δημοτικών υπαλλήλων ν.Τρικάλων.
Ο Κώστας Κολιός , αφού ευχαρίστησε τους συναδέλφους –συναγωνιστές από τη γειτονική Λάρισα για την ανιδιοτελή προσφορά τους στη δημιουργία και παρουσίαση της μουσικοθεατρικής παράστασης τόνισε χαρακτηριστικά:
«Πριν 15 χρόνια, στις 3 Απρίλη του 1999 ιδρύθηκε ως ώριμη ανάγκη των καιρών το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο, ανοίγοντας μια νέα σελίδα για το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, συνέχεια των πλούσιων παραδόσεων και των αξιών της εργατικής τάξης της χώρας μας.
Το ΠΑΜΕ έβαλε φρένο στην πορεία ενσωμάτωσης και εκφυλισμού του συνδικαλιστικού κινήματος. Άνοιξε μια νέα σελίδα για το ταξικό κίνημα, συνέχεια των καλύτερων παραδόσεων και αξιών της εργατικής τάξης της χώρας μας.
Το ΠΑΜΕ στα 15 χρόνια ζωής του έχει δώσει σαφή και φανερά δείγματα για το ρόλο του. Ξεπερνώντας απειλές, την τρομοκρατία και βρώμικες επιθέσεις, βοήθησε στον ταξικό προσανατολισμό των σωματείων, συνέβαλε αποφασιστικά ώστε να μπουν μπροστά στην οργάνωση αγώνων και απεργιών, να δώσουν κουράγιο, δύναμη, να καθυστερήσουν με τη δράση τους μέτρα και την αντιλαϊκή επίθεση, να είναι παρόντα σε κάθε εργατική διεκδίκηση, να αναδεικνύουν την αξία της ταξικής-εργατικής αλληλεγγύης.
Τόσο στα χρόνια της καπιταλιστικής ανάπτυξης όσο και στα τελευταία δύσκολα χρόνια της καπιταλιστικής κρίσης οι δυνάμεις που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ δεν έβαλαν νερό στο κρασί του, δε μπήκαν σε κοινωνικούς διαλόγους, δεν υιοθέτησαν απόψεις και ιδεολογήματα του κοινωνικού εταιρισμού που έσκαβαν το λάκκο στους εργαζόμενους.
Τα βήματα που έχουν καταγραφεί στη σύντομη δράση του ΠΑΜΕ από το 1999 ως σήμερα, το ρίζωμα του σε περισσότερους κλάδους και τόπους δουλειάς, η πρωτοπόρα δράση των δυνάμεων που συγκροτούν το ΠΑΜΕ στους εργατικούς-λαϊκούς αγώνες, στις απεργίες, στις μικρές και μεγάλες μάχες που αναπτύχθηκαν τα προηγούμενα χρόνια χωρίς να γίνει έκπτωση στο σύνθημα “νόμος είναι το δίκιο του εργάτη” αποτελούν τη βάση για τη συνέχεια, για την αντεπίθεση των εργαζομένων μαζί με όσους πλήττονται από τη δικτατορία των μονοπωλίων.
Η ανασύνταξη και η ανασυγκρότηση του εργατικού κινήματος δεν αποτελούν σύνθημα, δε μπορούν να εγκλωβιστούν σε παιχνίδια κυβερνητικών εναλλαγών.
Ανασύνταξη του κινήματος, χωρίς να θίγονται η κυριαρχία και τα συμφέροντα των μονοπωλιακών ομίλων, χωρίς να αμφισβητείται η στρατηγική της ΕΕ, χωρίς συγκρούσεις με τις αντιλαϊκές πολιτικές, με την εργοδοσία και τους μηχανισμούς της, χωρίς ανατροπές των συσχετισμών δύναμης στα συνδικάτα δεν μπορεί να υπάρξει»
Στην εκδήλωση , επίσης προβλήθηκε βίντεο με σημαντικές στιγμές από την ιστορία του παγκόσμιου εργατικού κινήματος , καθώς και από τη 15χρονη ζωή και δράση του ΠΑΜΕ.

Γραμματεία Τρικάλων του ΠΑΜΕ

.