Με επιτυχία παρουσιάστηκε το νέο βιβλίο της Ιωάννας Χαρμπέα για το bullying

Η αγάπη νίκησε το μπούλινγκ! Με μεγάλη επιτυχία η εκδήλωση της Ιωάννας Χαρμπέα!

Στην  κατάμεστη αίθουσα του Μουσείου Τσιτσάνη στα Τρίκαλα έγινε το βράδυ της Παρασκευής η παρουσίαση του παιδικού βιβλίου της Ιωάννας Χαρμπέα και των εκδόσεων Σιδέρη “Ζαφειρένια η κόρη του πυροσβέστη” με θέμα τον σχολικό εκφοβισμό.

Η παρουσίαση έγινε από την κα Κατερίνα Παπακώστα, Νομικός – Βουλευτής της Ν.Δ ν. Τρικάλων, την κα Νατάσα Παπαστάθη εκπαιδευτικός, μουσικός, την κα Μαρία Γαλάνη ψυχολόγος – ψυχορεθαπεύτρια, την κα Δώρα Μπαρσούκη δικηγόρο Αρείου Πάγου και τον κ. Χρίστο Λιάπη ψυχίατρο, διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Η εκδήλωση θα περιελάμβανε μουσικά κομμάτια τραγουδιών που έγραψε η συγγραφέας Ιωάννα Χαρμπέα και επιμελήθηκε η Μουσική Σχολή Παπαστάθη.

Την εκδήλωση συντόνισε η κα. Στέφη Κωστοπούλου από τη Διεύθυνση Υγείας της Νομαρχίας Τρικάλων.

Για το βιβλίο της μίλησε και η ίδια η συγγραφέας, κοινωνιολόγος, εγκληματολόγος κα Χαρμπέα Ιωάννα η οποία και ευχαρίστησε όλους όσους παραβρέθηκαν.

Το βιβλίο:

Η Ζαφειρένια είναι ένα κορίτσι που υπόκειται σε σχολικό εκφοβισμό και δε μιλάει σε κανένα γι αυτό. Δάσκαλοι και γονείς αγνοούν τι συμβαίνει. Πως θα χειριστεί η Ζαφειρένια τις δύσκολες καταστάσεις που βιώνει στο σχολείο; Θα έχει το παραμύθι μας ωραίο τέλος; Ίσως.

Όμως η ζωή του παιδιού δεν είναι παραμύθι γι αυτό αν είσαι μια μικρή Ζαφειρένια και βρίσκεις κοινά σημεία με την ηρωίδα πέστο στους γονείς ή στη δασκάλα σου, γιατί τα παραμύθια δεν έχουν πάντα ωραίο τέλος.

Στο τέλος της εκδήλωσης μίλησαν τα παιδιά για το παραμύθι. Λυκογιάννης Σπύρος, Ευαγγελία Παλάσκα, Αθανασία Διαμάντη. Ήταν μια ζεστή εκδήλωση που απέδειξε σε όλους ότι πρέπει να μην σκάβουμε ποτέ τον λάκκο σε άλλους γιατί στο τέλος πέφτουμε οι ίδιοι μέσα! Το δίδαγμα αγάπη μόνο για ένα καλύτερο αύριο!