Δράσεις του Δήμου Μετεώρων στον Τομέα του Τουρισμού

Πραγματοποιήθηκε συνάντηση του κ. Νικολογιάννη στην Αθήνα με τη διοίκηση του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ και τη διοίκηση του Πολιτιστικού Ιδρύματος της Τράπεζας Πειραιώς (ΠΙΟΠ) με σκοπό την αναβάθμιση της Σχολής και την ένταξή της σε δράσεις που πραγματοποιούν τα μουσεία του Πολιτιστικού ιδρύματος της Τράπεζας Πειραιώς, πχ έργα που θα συνδυάζουν το ξύλο με χρυσό και ασήμι ή το ξύλο με την κεραμική.

Επίσης, συμμετείχαμε σε ημερίδα του Πράσινου Ταμείου με ομιλία και του Υπουργού Περιβάλλοντος κ. Χατζιδάκη. Έγινε πλήρης αναφορά στις δράσεις του ταμείου και στα χρηματοδοτικά εργαλεία – προγράμματα που αφορούν τους δήμους.

Το διάστημα 20-24 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε ταξίδι στις χώρες Σερβία και Ρουμανία με κύριο στόχο την διεύρυνση του πολιτιστικού γίγνεσθαι του Δήμου μας και την προβολή και προώθηση του τουριστικού προϊόντος.

Στο Βελιγράδι πραγματοποιήθηκε η διεθνής έκθεση τουρισμού IFT 2020 όπου η παρουσία του ΕΟΤ ήταν εντυπωσιακή με συμμετοχή και της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Εκεί, παραβρέθηκε αντιπροσωπεία του Δήμου μας πραγματοποιώντας επαφές με φορείς του τουρισμού από Ελλάδα και εξωτερικό διαμορφώνοντας πιο ολοκληρωμένη άποψη για τις στρατηγικές που αρμόζουν στα χαρακτηριστικά του Δήμου Μετεώρων.

Επόμενος προορισμός ήταν η ευρέως γνωστή μεσαιωνική πόλη Σιγκισοάρα η οποία εδρεύει στην ευρύτερη περιοχή της Τρανσυλβανίας. Εκεί πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Δήμαρχο της πόλης τον κ. Malancravean Ovidiu παρουσία του προσωπικού του Συμβούλου όπου επήλθε αρχική συμφωνία για την αδελφοποίηση ανάμεσα στους δύο Δήμους. Πρόκειται για έναν δήμο 30.000 κατοίκων, με έντονο το ορθόδοξο στοιχείο και επισκεψιμότητα που ξεπερνάει τα 2 εκατ. τουριστών.

Τέλος, στο Βουκουρέστι και στα πλαίσια τηλεοπτικής προβολής και προώθησης στη χώρα της Ρουμανίας πραγματοποιήθηκε τηλεοπτικό γύρισμα στα δύο γνωστά κανάλια της χώρας BUCURESTI TV και TRAVEL MIX με βίντεο των Μετεώρων και συνέντευξη καλύπτοντας όλο το φάσμα των δραστηριοτήτων στον Δήμο Μετεώρων.

Ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού

Λύπας Δημήτριος