Με ενσυναίσθηση και κοινωνική ευαισθησία ο Καταβούτας

Μια άκρως θαρραλέα και παλληκαρήσια στάση κράτησε στη χθεσινοβραδινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων του Δήμου Τρικκαίων Γιώργος Καταβούτας.

Όχι μόνο δεν αποποιήθηκε των ευθυνών του Δήμου Τρικκαίων, ενώπιων των αγανακτισμένων πολιτών που πλημμύρισαν τα σπίτια τους και βρέθηκαν στη συνεδρίαση του οργάνου, αλλά αντίθετα ζήτησε μια γενναία συγνώμη για λάθη και παραλείψεις που έγιναν, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά στην ομιλία του:

«Δεν διαβάσαμε σωστά το φαινόμενο, δεν είμασταν έτοιμοι, υπήρξαν λάθη από τον Δήμο, την Περιφέρεια και το Κράτος και έτσι η πόλη και χωριά πλημμύρισαν».

Σίγουρα με μια συγνώμη δεν λύνονται τα προβλήματα, όμως άλλο τόσο σίγουρα χρειάζεται γενναιότητα και περίσσευμα ψυχής, για να παραδεχθεί ένας πολιτικός τα λάθη που έγιναν. Και ο Καταβούτας απόδειξε πως διαθέτει και τα δύο!