Με εκδηλώσεις και μουσικά δρώμενα φέτος το παζάρι στα Τρίκαλα

pazari trik

Ο Δήμος Τρικκαίων, επιθυμώντας να συμβάλλει στην ενίσχυση των πολιτιστικών δράσεων που από αιώνες πραγματώνονταν στο τρικαλινό παζάρι, σχεδίασε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα διασκέδασης και ψυχαγωγίας Για τον λόγο αυτόν, συγκαλεί ευρεία σύσκεψη με τους εκπροσώπους των συλλόγων του Δήμου, που ασχολούνται με τα πολιτιστικά δρώμενα, όπως χορευτικούς ομίλους και μουσικές ομάδες.
Στόχος του Δήμου είναι, από φέτος να δοθεί στο παζάρι – το τραγουδισμένο παζάρι των Τρικάλων – μια νέα «νότα»: αυτή της μουσικής παρέμβασης, με σκηνή η οποία θα στηθεί στον χώρο λειτουργίας ψητοπωλείων και πώλησης χαλβάδων. Εκεί, κάθε μέρα, από τις 7 το απόγευμα και μέχρι αργά το βράδυ θα υπάρχει πρόγραμμα για μικρά παιδιά, μουσική από συγκροτήματα χορός από ομίλους και γλέντι για όλους.

Η λαϊκή μας παράδοση, εξάλλου, είναι συνυφασμένη με δημόσιες εκδηλώσεις κάθε είδους και σκοπού. Πόσω μάλλον, όταν πρόκειται για μια συνάντηση χιλιάδων ανθρώπων, πέριξ της οποίας συντελείται πλήθος δραστηριοτήτων. Επομένως, ο Δήμος Τρικκαίων, δίνοντας από φέτος νέο «χρώμα» στη μέγιστη λαϊκή – εμπορική συνάντηση του έτους, καλεί κάθε ομάδα και όμιλο, το πρωί της ερχόμενης Δευτέρας 24 Αυγούστου, στις 11, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου Τρικκαίων.

Στη συνάντηση θα καθοριστεί η σειρά εμφάνισης, το μουσικό θέμα και οι χορευτικές δράσεις που θα πραγματοποιούνται καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας τέλεσης του παζαριού, δηλαδή το διάστημα 14 – 21 Σεπτεμβρίου.

.