Με απόφαση Κώστα Σκρέκα έργα 20 εκατ. ευρώ στις ΔΕΥΑ Τρικάλων και Πύλης

Ο Τρικαλινός Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας υπέγραψε  έργα επέκτασης των δικτύων αποβλήτων στην Πύλη, στα Μεγάλα Καλύβια, το Ρίζωμα και τον Πλάτανο,   βελτιώνοντας την καθημερινότητα  των κατοίκων τους

Έργα ύψους 20 εκατ. ευρώ θα υλοποιηθούν στους Δήμους Τρικκαίων και Πύλης προς όφελος των πολιτών με την υπογραφή του Κώστα Σκρέκα. Με απόφαση του Τρικαλινού Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας,  εγκρίθηκε η ένταξη των Δ.Ε.Υ.Α. Τρικάλων και Πύλης στο υποέργο «α. Υποδομή δικτύου αποχέτευσης και εγκαταστάσεις επεξεργασίας λυμάτων (Ε.Ε.Λ)» της δράσης «Επεξεργασία και καθαρισμός αστικών λυμάτων περιβαλλοντικά ευαίσθητων οικισμών και εκσυγχρονισμός εγκαταστάσεων σε επιλεγμένες πόλεις», το οποίο χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (ΤΑΑ).

Ο συνολικός προϋπολογισμός των έργων που εντάσσονται στην ανωτέρω δράση ανέρχεται στα 19.887.880 ευρώ και είναι τα εξής:

Για τη Δ.Ε.Υ.Α. Τρικάλων:

  • Δίκτυο αποχέτευσης έργων προσαγωγής λυμάτων οικισμού Μεγάλων Καλυβίων, ύψους 9.083.200 ευρώ.
  • Έργα αποχέτευσης και επεξεργασίας – διάθεσης λυμάτων στις τοπικές κοινότητες Ριζώματος Πλατάνου του Δήμου Τρικκαίων, ύψους 6.032.000 ευρώ.

Για το Δήμο Πύλης:

  • Δίκτυο αποχέτευσης λυμάτων και βιολογικός καθαρισμός Πύλης, ύψους 4.772.680 ευρώ.

Ο Τρικαλινός Υπουργός, δήλωσε σχετικά: «Η προστασία του περιβάλλοντος και η διασφάλιση της ποιότητας της ζωής των πολιτών βρίσκεται πάντα στο επίκεντρο της πολιτικής μας και, σε ό,τι με αφορά, ιδιαίτερα για την περιοχή των Τρικάλων. Με τα έργα αποχέτευσης και επεξεργασίας αστικών λυμάτων, που ξεκινούν σε κεφαλοχώρια του Δήμου Τρικκαίων  και στην Πύλη το αποδεικνύουμε έμπρακτα και θα συνεχίσουμε να το πράττουμε προς όφελος της τοπικής μας κοινωνίας αλλά και του περιβάλλοντος».