Μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ ΤΡΙΚΑΛΩΝ οι νικητές του μήνα στο “ΜΙΤ Coronavirus Challenge

Για ακόμη μία φορά οι μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Τρικάλων καταλαμβάνουν την 1η θέση σε διαγωνισμό πληροφορικής.

Αυτή τη φορά, οι μαθητές του τομέα Πληροφορικής Χρήστος Αποστόλου, Ηλίας Βασιλειάδης, Θωμάς Γκαρνάρας, Ευάγγελος Γκουρμπαλιώτης, Γαβριήλ Ζάι, Δημήτριος Ζησόπουλος, Άγγελος Καραδήμας, Παύλος Καραντάκος, Χρήστος-Ραφαήλ Κατσιαμάνηςκαι Χρήστος Κωστάκης ήταν οι «ΈφηβοιΕφευρέτες,Νικητές Απριλίου 2021» στον Διαγωνισμό του ΜΙΤ για τις εφαρμογές AppInventor«CoronovirusChallenge».Ο διαγωνισμός αυτός του ΜΙΤ προτρέπει τους νέους να αναπτύξουν εφαρμογές σχετικές με τον Covid-19 με το πρόγραμμα AppInventorγια κινητάAndroid.

Οι παραπάνω μαθητές έφτιαξαντην εφαρμογή «CoronaExit», που βοηθάει κάποιον να στείλει εύκολα και γρήγορα από το κινητό του ένα SMS στο 13033, για την έξοδό του από το σπίτι. Όπως αναφέρεται και στο σχόλιο στην σχετική σελίδα του ΜΙΤ «Η συμμετοχή των μαθητών του 1ου ΕΠΑΛ Τρικάλων με την εφαρμογή αυτή, βοηθάει τις κοινότητες να μην σπαταλούν χρόνο. Μας αρέσει να βλέπουμε μεγάλες ομάδες να εργάζονται μαζί».

Την εφαρμογή μπορεί κάποιος να την κατεβάσει από τον σύνδεσμο https://bit.ly/2OuIYNK και να την εγκαταστήσει στο κινητό του.

Συγχαρητήρια στους μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Τρικάλων για αυτή τους την πρωτιά, καθώς επίσης και στον καθηγητή τους κ. Γεώργιο Γίδα που τους προετοίμασε κατάλληλα.