«Μάθημα» κυκλοφοριακής αγωγής από τη Δημοτική Αστυνομία Τρικάλων

Από το 10ο Δημοτικό Σχολείο η έναρξη παροχής γνώσεων και συμβουλών

Η σωστή κυκλοφοριακή αγωγή είναι υπόθεση Παιδείας. Και αυτή ακριβώς την άποψη έκανε πράξη το προσωπικό της Δημοτικής Αστυνομίας Τρικάλων. Οι κ. Νίκη Παρασκευαΐδου και Αγλαΐα Γραββάνη, παρουσίασαν σε μικρούς μαθητές και μαθήτριες όλα, όσα θα πρέπει να γνωρίζουν από τη μικρή ηλικία, προκειμένου να μαθαίνουν σταδιακά και με παραδείγματα, το τι σημαίνει ορθή κυκλοφοριακή αγωγή και κανόνες οδηγικής συμπεριφοράς.

Το πρωί της Πέμπτης 31 Μαΐου 2018, μετά από πρόσκληση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 10ου Δημοτικού Σχολείου Τρικάλων, οι δύο εκπρόσωποι της Δημοτικής Αστυνομίας Τρικάλων επί δίωρο ενημέρωσαν μαθητές και μαθήτριες για τον ΚΟΚ: ποδηλατική συμπεριφορά, συμπεριφορά πεζών, σήματα, ρυθμίσεις, κανόνες ασφαλείας στο αυτοκίνητο και στον δρόμο, με παραστατικό τρόπο δόθηκαν στους μικρούς συμπολίτες και συμπολίτισσες. Στόχος, να αυξηθεί η γενικότερη αίσθηση, πως η κίνηση στην πόλη και η τήρηση των κανόνων του ΚΟΚ μπορούν να γίνουν κτήμα όλων, αρκεί από τη μικρή ηλικία να δοθεί το κατάλληλο παράδειγμα.

Και αυτό ξεκίνησε σήμερα, με την παρουσίαση των δύο στελεχών της Δημοτικής Αστυνομίας. Ο Δήμος Τρικκαίων, εξάλλου, όπως τόνισε ο αντιδήμαρχος κ. Α. Αναστασίου, διατηρώντας ένα σύγχρονο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής, προωθεί παρόμοιες δράσεις, ενώ το προσωπικό της Δημοτικής Αστυνομίας είναι πάντα διαθέσιμο για να προσφέρει γνώσεις και να παράσχει συμβουλές για την κυκλοφοριακή αγωγή.