Μαθαίνουμε να τρώμε σωστά

diatrodi paidion 567

Τα τελευταία χρόνια η συχνότητα της παιδικής παχυσαρκίας έχει αυξηθεί δραματικά. Η κακή διατροφή φαίνεται να είναι καθοριστικός παράγοντας που συνδέεται με την παχυσαρκία, ενώ η σύνδεση των παιδικών διατροφικών επιλογών με την παχυσαρκία έχει απασχολήσει ένα μεγάλο αριθμό ερευνών.

Οι Δημοτικοί Βρεφονηπιακοί Σταθμοί, με την πολύτιμη αρωγή του προσωπικού , προσπαθούν να στρέψουν τα παιδιά προς την «παραδοσιακού ή μεσογειακού» τύπου διατροφή. Με τη βοήθεια διαιτολόγου τα παιδιά εκπαιδεύονται μέσω της διδασκαλίας για όλα τα θέματα που αφορούν την σωστή διατροφή . Επίσης, παρακολουθείται η σωστή ανάπτυξη των παιδιών (ανθρωπομετρικές μετρήσεις Ύψους-Βάρους-Καμπύλη Ανάπτυξης) και ενημερώνονται οι γονείς.

Στα πλαίσια των δραστηριοτήτων για την υιοθέτηση των σωστών διατροφικών συνηθειών ο Παιδικός Σταθμός του «Διαλεχτού» και το προσωπικό του, σε συνεργασία με τη Διαιτολόγο του προγράμματος επισκέφτηκαν το αρτοποιείο του Διαλεχτού. Θερμή ήταν η υποδοχή του προσωπικού και του ιδιοκτήτη κ. Πέτσα Νικόλαου στα παιδιά, τα οποία για λίγη ώρα έγιναν «αρτοποιοί» φτιάχνοντας αρτοσκευάσματα με ζυμάρι. Η χαρά τους ήταν απερίγραπτη !

Ως Δημοτική Αρχή πιστεύουμε ότι η εφαρμογή αυτού του προγράμματος από τους Βρεφονηπιακούς σταθμούς αποτελεί αναγκαία συνθήκη για να αναδειχθεί σε κυρίαρχο ένα πρότυπο ζωής που θα συνδυάζει την υγιεινή διατροφή και τη φυσική άσκηση.

.