Μας δουλεύουν με τα πόθεν έσχες οι πολιτικοί μας (βουλευτές, περιφερειάρχες, δήμαρχοι);

Είναι δυνατόν το να παίρνεις 70.000  ευρώ περίπου το χρόνο ως βουλευτική αποζημίωση, και στις καταθέσεις  να δηλώνεις  2000 ΕΥΡΩ

Είναι δυνατόν να δηλώνεις οικογενειακό εισόδημα  πάνω από 150.000 ευρώ  το χρόνο,  και οι καταθέσεις σου  να μην ξεπερνούν τα 5.000 ευρώ

Εναι δυνατόν να παίρνεις 7.000 ευρώ το μήνα,   και να εμφανίζεις στο λογαριασμό σου  κάποια λίγα ευρώ.

Ε, δεν είναι δυνατόν να συμβαίνουν όλα αυτά, όταν μάλιστα δηλώνεις  αμετάβλητη περιουσιακή κατάσταση  χωρίς να έχεις κάνει αγορές η επενδύσεις.

Όπως και να έχει το πράγμα, τρεις  εξηγήσεις μπορούμε να δώσουμε .

Ή ότι τα χρήματα που παίρνουν οι βουλευτές μας είναι λίγα,  με αποτέλεσμα να διαβιούν οριακά  αφού δεν μπορούν ούτε ένα ευρώ  αποταμίευση , για παν ενδεχόμενο,  να  κάμουν.

Ή ότι οι βουλευτές μας  προβαίνουν σε σπατάλες και  ανοιχτοχεριές,  πλην όμως τέτοιο πράγμα ιστορικά δεν έχουν διαπιστώσει  οι πολίτες.

Ή  ότι  έχουν βρει κάποιο τρόπο…. να βάζουν την βουλευτική αποζημίωση στο «σελτέ» ή  στο σεντούκι ή σε κάποιο τραπεζικό ίδρυμα του εξωτερικού, την ώρα όμως που καλούν τους πολίτες  να δείξουν εμπιστοσύνη στο τραπεζικό σύστημα και να επιστρέψουν τις καταθέσεις που έχουν καταχωνιασμένες στις τράπεζες !!!!.

Επειδή όλα αυτά είναι εξωφρενικά  και επειδή  δεν θέλουμε  να πιστέψουμε  ότι συμβαίνει κάτι από τα παραπάνω,   ζητάμε απλές πειστικές εξηγήσεις .

Δεν χρειαζόμαστε τα ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ ούτε για να κουτσομπολεύουμε,  ούτε για να βλέπουμε ποιος είναι ο πιο φτωχός.

Ούτε  χρειαζόμαστε ένα φερετζέ  νομιμότητας για να διασύρει και να ξεφτιλίζει το πολίτικο μας  σύστημα.