Υλικά
1000γρ φράουλες
500γρ ροδάκινα
1200γρ ζάχαρη
Χυμός από ½ λεμόνι
1 μεγάλο ματσάκι φρέσκια λουΐζα
Διαδικασία
Ψιλοκόβουμε τα φρούτα και τα ρίχνουμε σε μια βαθιά κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη.
Τα αφήνουμε 3 ώρες περίπου.
Βάζουμε την κατσαρόλα να βράσει και μόλις σχηματιστεί αφρός στην επιφάνεια τον αφαιρούμε με προσοχή .
Με το μπλέντερ χειρός αλέθουμε τα φρούτα ( όσο θέλουμε) αφήνουμε να βράσει η μαρμελάδα μέχρι να δέσει , περίπου 20 λεπτά. Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού . Τραβάμε την κατσαρόλα από την εστία και προσθέτουμε το ματσάκι με τη λουΐζα για να αρωματίσει την μαρμελάδα . Την αφήνουμε 10 λεπτά. Την αφαιρούμε και γεμίζουμε τα αποστειρωμένα βάζα μέχρι επάνω .
tastyday.gr