Μαρμελάδα φράουλες και ροδάκινα με λουΐζα

Υλικά

1000γρ φράουλες

500γρ ροδάκινα

1200γρ ζάχαρη

Χυμός από ½ λεμόνι

1 μεγάλο ματσάκι φρέσκια λουΐζα

 

 

Διαδικασία

Ψιλοκόβουμε τα φρούτα και τα ρίχνουμε σε μια βαθιά κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη.

Τα αφήνουμε 3 ώρες περίπου.

Βάζουμε την κατσαρόλα να βράσει και μόλις σχηματιστεί αφρός στην επιφάνεια τον αφαιρούμε με προσοχή .

Με το μπλέντερ χειρός αλέθουμε τα φρούτα ( όσο θέλουμε) αφήνουμε να βράσει η μαρμελάδα μέχρι να δέσει , περίπου 20 λεπτά. Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού . Τραβάμε την κατσαρόλα από την εστία και προσθέτουμε το ματσάκι με τη λουΐζα για να αρωματίσει την μαρμελάδα . Την αφήνουμε 10 λεπτά. Την αφαιρούμε και γεμίζουμε τα αποστειρωμένα βάζα μέχρι επάνω .

tastyday.gr