Μαρία Αθανασίου-Γιαγιάκου: Ο υγειονομικός κόσμος σήκωσε μεγάλο βάρος τον καιρό της πανδημίας

Ο υγειονομικός κόσμος σήκωσε μεγάλο βάρος τον καιρό της πανδημίας-Το βασικό μήνυμα στην εκδήλωση κοπής πίτας του Ιατρικού Συλλόγου Τρικάλων

Σε μια κατάμεστη από κόσμο αίθουσα εκδηλώσεων στο ξενοδοχείο ANANTICITY RESORT, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου η εκδήλωση κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Ιατρικού Συλλόγου Τρικάλων.

Όπως κατέγραψε το trikalaIN.gr, στην αρχή της εκδήλωσης τον λόγο πήρε η Πρόεδρος του ΙΣΤ κ. Μαρία Αθανασίου-Γιαγιάκου, ευχαριστώντας τους συναδέλφους της και όλο τον κόσμο για την παρουσία τους στην αίθουσα, παρουσιάζοντας το πλούσιο κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο του Συλλόγου, ειδικά την περίοδο της πανδημίας, όπου όλο το υγειονομικό προσωπικό στο Νοσοκομείο της πόλης και τα Κέντρα Υγείας του νομού , έδωσε ένα τιτάνιο αγώνα καταβάλλοντας υπεράνθρωπες προσπάθειες να σωθούν ανθρώπινες ζωές και να κρατηθεί όρθιο το σύστημα υγείας, παρά τα μεγάλα προβλήματα και τις ελλείψεις σε προσωπικό και υποδομές. Παράλληλα προβλήθηκε στην γιγαντοοθόνη ένα βίντεο με την ιστορία του Ιατρικού Συλλόγου Τρικάλων και την προσφορά του στη τοπική κοινωνία και όχι μόνο.

Ακολούθησαν οι βραβεύσεις από το Δ.Σ. του ΙΣΤ, του Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Τρικάλων κ. Κων/νου Γρηγορίου, καθώς και όλων των Διευθυντών των κλινικών του ιδρύματος, των υπευθύνων τμημάτων, της ιατρικής και νοσηλευτικής υπηρεσίας, καθώς και του επικουρικού-παραϊατρικού προσωπικού του Νοσοκομείου, για την μεγάλη προσφορά τους στα δύσκολα χρόνια της πανδημίας του Covid-19, επιδεικνύοντας αυξημένη αίσθηση του καθήκοντος και στεκόμενοι δίπλα σε κάθε ασθενή με αυταπάρνηση, ανθρωπιά, μεγαλείο ψυχής και άψογη επιστημονική κατάρτιση.

Την πίτα ευλόγησε ο Πρωτοσύγκελος της Ι.Μ. Τρίκκης και Σταγών Αρχιμανδρίτης Αλέξιος Κανίνας, παρουσία όλων των μελών του Δ.Σ. του ΙΣΤ, επισημαίνοντας πως ο ρόλος των ιατρών είναι πολύ σημαντικός στην κοινωνία, αφού η υγεία είναι το μεγαλύτερο αγαθό που μπορεί να έχει στην ζωή του ο κάθε άνθρωπος. Το τυχερό φλουρί αντιστοιχούσε σε μια δωροεπιταγή αξίας 300 ευρώ, από το ταξιδιωτικό γραφείο «Ξεχωριστά ταξίδια» της κ. Λίτσας Ζαφείρη.

Παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων στην εκδήλωση ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησής Δημήτρης Παπαστεργίου, η Βουλευτής Τρικάλων της ΝΔ Κατερίνα Παπακώστα, η Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων Χρύσα Ντιντή, ο Δήμαρχος Πύλης Κώστας Μαράβας, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Τρικάλων Βασίλης Γιαγιάκος, αρκετοί θεσμικοί παράγοντες και πλήθος μελών του Ιατρικού Συλλόγου Τρικάλων.

Μετά το πέρας της τελετής ακολούθησε δεξίωση για όλους στο χώρο του ξενοδοχείου.