Μαράβας-Χήρας-Τσιούτσιας: Συσχετισμοί, κέρδη, απώλειες και…άλλα στο Δήμο Πύλης

Σε απόλυτο κυρίαρχο του παιχνιδιού στην Πύλη ανακηρύσσεται-τουλάχιστον για την ώρα- ο Δήμαρχος Κώστας Μαράβας. Και λόγω θέσης και λόγω πλειοψηφίας και λόγω εμπειρίας, αλλά και λόγω του ότι χειρίζεται με έξυπνο τρόπο ορισμένα θέματα, είναι από ζητήματα εκείνα που τον κρατάνε «ψηλά» κι ας υπάρχουν αρκετοί που τον αμφισβητούν. Δύο απ’ αυτά είναι το φράγμα της Πύλης και το φράγμα της Μεσοχώρας, τα οποία φροντίζει ο ίδιος να τα κρατάει ψηλά και πάντα στην επικαιρότητα, έχοντας ως πρωταρχικό στόχο να ολοκληρωθούν επί των ημέρων του. Κατά τα άλλα μπορεί και χειρίζεται τα θέματα τη καθημερινότητας του δήμου, όπως θα μπορούσε και όποιος άλλος τύχαινε να βρεθεί στη θέση του. Είναι δίπλα στον πολίτη και τους κατοίκους των χωριών, δείχνοντας πως έχει υπό πλήρη και απόλυτο έλεγχο την κατάσταση. Γι’ αυτό και του έχει καρφωθεί στο μυαλό και τρίτη θητεία στο Δήμο Πύλης.

Από την άλλη ο έτερος διεκδικητής του δημαρχιακού θώκου και επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Θοδωρής Χήρας, παρόλο που στις προηγούμενες εκλογές μπήκε δυναμικά στο «παιχνίδι» και καλλιέργησε υψηλές προσδοκίες σε μεγάλη μερίδα πολιτών του δήμου, φαίνεται στην πορεία να μην πείθει…και αυτό ίσως να έχει πολλές εξηγήσεις. Ίσως να έχει και ο ίδιος ευθύνες σε προσωπικό επίπεδο. Κάποια στελέχη εντός του συνδυασμού του και πολίτες που τον στήριξαν φαίνεται να αναθεωρούν την αρχική τους εκτίμηση και να την… κάνουν με ελαφρά πηδηματάκια. Ακόμη και η προσπάθεια κάποιων να ασπαστεί την πολιτική Μητσοτάκη προεκλογικά (αφού κατέβαινε υποψήφιος σε «γαλάζιο» δήμο, όπου η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει παραδοσιακά μεγάλο ποσοστό), δεν στάθηκε ικανή να του δώσει κάτι παραπάνω…

Αφήσαμε για το τέλος τον Βάλαντη Τσιούτσια, τον επικεφαλής του τρίτου κατά σειρά προτίμησης συνδυασμού στο Δήμο Πύλης. Συμπαθής και ευγενική προσωπικότητα, αν και ακόμα έχει πολλά να μάθει. Πολιτεύθηκε για πρώτη φορά, όντας άπειρος ακόμα, εξασφαλίζοντας ένα αρκετά καλό ποσοστό, που δεν στάθηκε όμως ικανό να τον φέρει στην δεύτερη θέση. Δείχνει διάθεση να μάθει τα προβλήματα του δήμου και τη περιοχής και στο διάστημα αυτό έχει καταφέρει κάποια πράγματα. Σίγουρα αποτελεί υπολογίσιμη μονάδα για το μέλλον του Δήμου Πύλης και πεδίο δόξης λαμπρό θα ανοιχθεί μπροστά του, αν χειριστεί με έξυπνο και κατάλληλο τρόπο κάποιες καταστάσεις και κυρίως αν υπολογίσει σωστά κάποια ενδεχομένως απρόοπτα περιστατικά, που ως συνήθως δεν λείπουν από καμιά εκλογική αναμέτρηση. Εχει πολύ χρόνο μπροστά του!!!

Καιρός φέρνει τα λάχανα καιρός τα παραπούλια λέει πολύ σοφά και η παροιμία και ο χρόνος θα ξεδιαλύνει πολλά στον Δήμο Πύλης!