Μακαρόνι στριφτό σουφλέ

Μια ακόμα συνταγή που κουβαλά πάνω της πολλές … αμαρτίες , αλλά με τον κατάλληλο χειρισμό μπορεί να αποτελέσει μια πολύ καλή και ελαφριά επιλογή.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και τα μακαρόνια που σας περίσσεψαν από το φαγητό και να έχετε γρήγορα και εύκολα ένα ακόμα πιάτο.

Υλικά που χρειαζόμαστε για τέσσερις με πέντε μερίδες

  • 1/2 κιλό μακαρονάκι στριφτό πολύχρωμο
  • 1/2 κιλό μανιτάρια ψιλοκομμένα
  • 1 κουταλάκι μαργαρίνη
  • 2 κρεμμυδάκια
  • 2 πράσινες πιπεριές
  • 2 ντομάτες
  • ¼ τέταρτο τυρί έμενταλ ή μίλνερ
  • 1 αυγό
  • 1 ποτήρι γάλα
  • λίγη ρίγανη
  • λίγο δυόσμο
  • μαϊντανό
  • αλάτι και πιπέρι

Τρόπος παρασκευής

  1. Έχουμε βράσει τα μακαρόνια, τα σουρώνουμε και τα βάζουμε σε μια σουπιέρα
  2. Σωτάρουμε τα μανιτάρια και τα ρίχνουμε μέσα και κατόπιν ρίχνουμε τον δυόσμο, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και τα κρεμμυδάκια
  3. Βουτυρώνουμε το πυρέξ και τοποθετούμε μέσα όλα τα υλικά αφού τα έχουμε ανακατέψει όλα μαζί. Από πάνω ρίχνουμε την ρίγανη και την ψιλοκομμένη πιπεριά
  4. Προσθέτουμε την ντομάτα κομμένη σε μικρά κυβάκια
  5. Τρίβουμε το τυρί και το προσθέτουμε στην επιφάνεια ώστε να καλύψει όλη την επιφάνεια του πυρέξ
  6. Κτυπάμε το αυγό με το γάλα και το ρίχνουμε από πάνω.
  7. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να λιώσει το τυρί

diatrofi.gr