Μ. Χατζηγάκης για τον πόλεμο στην Ουκρανία: Οδεύουμε προς μια νέα Γιάλτα

Για τις πολιτικές εξελίξεις στο εσωτερικό της χώρας, αλλά και τα διεθνή κρίσιμα γεγονότα όπως η Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία που διαρκεί δυόμιση μήνες τώρα, μίλησε το πρωί του Σαββάτου στην εκπομπή του Δημήτρη Παδιού «ΡΑΔΙΟ ΖΥΓΟΣτάθμιση» στον FM 100 Ράδιο Ζυγός, ο οικονομολόγος και υποψήφιος Βουλευτής Τρικάλων στις προηγούμενες εκλογές με τη Νέα Δημοκρατίας Μικέλης Χατζηγάκης.

Όπως επεσήμανε ο κ. Χατζηγάκης «Η Ρωσία με την τακτική που ακολούθησε ο Πρόεδρος της Πούτιν, οδηγείται σε μια παγκόσμια απομόνωση. Πλέον ο κόσμος αλλάζει και το μέτωπο των ισχυρών του κόσμου, μετατοπίζεται στο δίπολο Αμερική-Κίνα. Όπως φαίνεται από τις εξελίξεις, οδεύουμε ταχύτατα προς μια νέα Γιάλτα. Ο πόλεμος στην Ουκρανία επέφερε καίριο πλήγμα στην οικονομία των δυτικών χωρών και κανείς δεν ξέρει μέχρι που μπορεί να φτάσει ο Πούτιν. Πολύ ορθά η ελληνική κυβέρνηση έστειλε στην Ουκρανία υγειονομικό και πολεμικό υλικό, όπως έκαναν και πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Πόσο μάλλον εμείς, που έχουμε ένα τόσο προκλητικό γείτονα, σε μια περίοδο όπου η Τουρκία εντείνει διαρκώς τις προκλήσεις. Οι διαφορές μεταξύ των χωρών πρέπει να λύνονται πάντα στο διπλωματικό πεδίο και ο ρόλος της χώρας μας παγκοσμίως είναι πια αισθητά αναβαθμισμένος».

Αναφορικά με τις εξελίξεις στο εσωτερικό της χώρας και αναφερόμενος στο θέμα της ακρίβειας και της ενεργειακής κρίσης ο Μικέλης Χατζηγάκης υπογράμμισε «Είναι πράγματι μια δύσκολη κατάσταση για όλη τη κοινωνία, που την βιώνει τόσο το αγροτικό όσο και το αστικό κομμάτι αυτής. Ο πληθωρισμός έφτασε σε διψήφιο νούμερο και ροκανίζει το οικογενειακό εισόδημα. Η κυβέρνηση πήρε έγκαιρα μια σειρά από ουσιαστικά μέτρα στήριξης που ανακουφίζουν όλα τα στρώματα και ιδίως τους πιο αδύναμους, όπως η μείωση του ΦΠΑ και του ΕΝΦΙΑ, επιδοτήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα και τα καύσιμα, επιδότηση στη τιμή της πώλησης του πετρελαίου, ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα, μείωση της ανεργίας μέσω προγραμμάτων κατάρτισης ανέργων, χρήση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας κλπ.».

Σε προσωπικό επίπεδο ο κ. Χατζηγάκης τόνισε πως «Είμαι πάντα παρών, πάντα ενεργός, πάντα κοντά στους πολίτες. Έρχομαι πολύ συχνά στα Τρίκαλα, συναντώ και συνομιλώ με τον κόσμο, αφουγκράζομαι τα προβλήματα του. Έχω την δουλειά μου στον ιδιωτικό τομέα και δεν υπήρξα ποτέ κρατικοδίαιτος. Είμαι νέος και θέλω να προσφέρω στον τόπο μου, θέλω να βοηθήσω τους νέους ανθρώπους να βρουν εδώ δουλειές και να δημιουργήσουν οικογένεια και να μην αναγκάζονται να εγκαταλείπουν τη χώρα, αναζητώντας μια καλύτερη τύχη στο εξωτερικό».