Μ΄αρέσει, δεν μ΄αρέσει: «Μαδούν τη μαργαρίτα» οι Τρικαλινοί για το νέο γλυπτό στην Ασκληπιού…

Αντικρουόμενες είναι οι απόψεις των Τρικαλινών, αναφορικά με το νέο γλυπτό με την ομπρέλα που τοποθετήθηκε εδώ και λίγες μέρες από τον Δήμο Τρικκαίων στην αρχή του πεζόδρομου της Ασκληπιού και είναι δωρεά στη πόλη της οικογένειας Θεοδωρίδη και του ιδρύματος Γεωργίου Ζογγολόπουλου.

Πολλοί είναι αυτοί που συμφωνούν με την απόφαση της δημοτικής αρχής να ξηλώσει την βρύση και να τοποθετήσει στη θέση της το γλυπτό, ενώ άλλοι τόσοι είναι και εκείνοι που εκφράζουν ανοιχτά την διαφωνία τους με την αισθητική του έργου και κατά πόσο «δένει» με τον περιβάλλοντα χώρο.

Εκεί που γίνεται κυριολεκτικά «σφαγή» είναι στο διαδίκτυο και δη στα social media, όπου εκστομίζονται βαριές κουβέντες μεταξύ των αντιμαχόμενων μερών, για την αισθητική του γλυπτού και για το αν έπρεπε να τοποθετηθεί στο συγκεκριμένο σημείο. Αυτές οι διαμάχες είχαν ως αποτέλεσμα την δημόσια παρέμβαση του ίδιου του Δημάρχου Τρικκαίων Δημήτρη Παπαστεργίου, ο οποίος με δημόσια ανακοίνωση του εξήγησε τους λόγους που ώθησαν τον ίδιο και την δημοτική αρχή να προχωρήσουν στην τοποθέτησης του γλυπτού του Ζογγολόπουλου (Δείτε εδώ).

Μια ακόμη κλασσική περίπτωση όπου η ρήση «Πέντε Έλληνες, δέκα γνώμες» βρίσκει την καλύτερη εφαρμογή της!