Λύτρωση στο 94′ για την Εθνική. Πρώτη στον όμιλο

ethnikiΤο γκολ του Βασίλη Τοροσίδη στο 94′ (1-0 στη Μάλτα) έφερε την (μέτρια) Ελλάδα στην πρώτη θέση του ομίλου της μετά την ήττα της Κροατίας από τη Γεωργία. Δοκάρι ο Λυμπερόπουλος, κόκκινη ο Παπασταθόπουλος. Σάντος: “Δεν υπάρχει πουθενά στο ποδόσφαιρο το 2-4-4 που παίζαμε

Μονότονο και λίγο… αποκρουστικό ήταν το παιχνίδι του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος στο πρώτο μέρος. Το 4-4-2 του Σάντος και η παρουσία στην ενδεκάδα των Νίνη, Κατσουράνη, Καραγκούνη, Λυμπερόπουλου, Σαμαρά και Σαλπιγγίδη έδινε την εντύπωση μίας υπεροχής και μίας ευκολίας να μπει η ομάδα στην αντίπαλη περιοχή. Η αλήθεια είναι ότι μετά το 6ο λεπτό η Ελλάδα πήρε τη μπάλα και τα μέτρα στο γήπεδο, αλλά αυτός ο μονότονος τρόπος παιχνιδιού και η αδυναμία να διασπαστεί η άμυνα των Μαλτέζων κούραζε σε σημείο υπνηλίας.

Η ελληνική ομάδα ουσιαστικά παγιδεύτηκε στον τρόπο παιχνιδιού των γηπεδούχων, οι οποίοι ήταν πάντα πίσω από τη μπάλα και παρά το γεγονός πως βρέθηκαν να κλείνονται στο μισό γήπεδο, δεν απειλήθηκαν ιδιαίτερα. Είναι χαρακτηριστικό πως οι περισσότερες ενέργειες της Ελλάδας προήλθαν από τα δεξιά και συγκεκριμένα από τον Τοροσίδη, του οποίου οι σέντρες δεν είχαν αποτέλεσμα.

Ολα αυτά θεωρητικά άλλαξαν στα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου όχι γιατί διαφοροποίησε κάτι ο Σάντος ή έγινε κάποια αλλαγή στην ενδεκάδα, αλλά γιατί οι σέντρες είχαν αυτή τη φορά αντίκρισμα όπως και οι κάθετες πάσες. Είναι αξιοσημείωτο το γεγονός πως δημιουργήσαμε μέσα σε 9 λεπτά τρεις μεγάλες ευκαιρίες και δείξαμε επικίνδυνοι στην αντίπαλοι περιοχή, αλλά ταυτόχρονα ευάλωτοι πίσω, αφού οι Μαλτέζοι απείλησαν περισσότερες φορές σε σχέση με το πρώτο μέρος.