Λίγο πριν το Πάσχα το άνοιγμα της εστίασης;

Μεγάλη είναι η απογοήτευση που βιώνουν τους τελευταίους μήνες οι επαγγελματίες της εστίασης και στα Τρίκαλα, καθώς τα κλειστά τους καταστήματα και οι πολλές τους οικονομικές υποχρεώσεις που συνεχίζουν να τρέχουν, δικαιολογημένα τους έχουν δημιουργήσει ένα αίσθημα αβεβαιότητας και ανασφάλειας. Με δεδομένο το γεγονός ότι η εστίαση είναι κλειστή, ενώ το lockdown μόνο κατ΄επίφαση ισχύει και ο κόσμος κυκλοφορεί έξω ελεύθερα, λογικό είναι να αισθάνονται αδικημένοι από την πολιτεία.

Όλοι εδώ και καιρό περιμένουν με αδημονία την επανέναρξη των εργασιών τους, έχοντας στραμμένη την προσοχή τους στις αποφάσεις της κυβέρνησης, μετά τις οδηγίες των λοιμοξιολόγων. Η συνεδρίαση της επιτροπής των ειδικών την Τετάρτη 17 Μαρτίου, δημιουργεί τις προσδοκίες πως τελικά θα προκριθεί η απόφαση να ανοίξει η εστίαση το διάστημα λίγο πριν το Πάσχα (εκεί κάπου στα μέσα Απριλίου), με όρους και κανόνες όπως η παραμονή του κόσμου μόνο σε εξωτερικούς χώρους και πάντα τηρουμένων όλων των μέτρων ασφαλείας.

Ευχής έργον είναι να συμβεί κάτι τέτοιο, αφού τόσους μήνες με κλειστή την εστίαση μένουν άδεια τα μαγαζιά και γεμίζουν τα πάρκα και οι πλατείες. Ίδωμεν!