Οι “LIFE WALKERS” στον ημιμαραθώνιο Καλαμπάκα-Τρίκαλα

 

Οι “LIFE WALKERS” στον ημιμαραθώνιο Καλ/κα-Τρίκαλα στηρίζοντας την κλινική άσκηση και υγεία

Σύμφωνα με το Συμβούλιο της Ευρώπης, «χρόνιο νόσημα ή ασθένεια» ορίζεται η κατάσταση που καλείται να αντιμετωπίσει κάποιο άτομο ως αποτέλεσμα πολλών παραγόντων, οι οποίοι με την πάροδο του χρόνου επηρεάζουν αρνητικά ένα σχετικά μεγάλο τμήμα του οργανισμού του. Ο παγκόσμιος οργανισμός υγείας, έχει επιστήσει την προσοχή στην έλλειψη φυσικής δραστηριότητας και συστηματικής άσκησης, οι κακές διατροφικές συνήθειες αλλά και το κάπνισμα, επιδρούν σημαντικά στην ανάπτυξη «χρόνιων νοσημάτων ή ασθενειών», τα οποία αποτελούν την κύρια αιτία θανάτου και αναπηρίας σε όλο το κόσμο. Στην Ελλάδα περίπου 4 στους 10 Έλληνες πάσχουν από κάποιο «χρόνιο νόσημα ή ασθένεια». Εδώ και αρκετά χρόνια έχει τεκμηριωθεί και γνωστοποιηθεί πως η συστηματική αλλά και στοχευμένη άσκηση είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τη σωματική αλλά και ψυχική υγεία καθώς αποτελεί την καταλληλότερη «μη φαρμακευτική» παρέμβαση για την πρόληψη αλλά και αντιμετώπιση χρόνιων παθολογικών καταστάσεων. Το Αμερικάνικο Κολέγιο Αθλητικής Ιατρικής έχει αναδείξει ότι κανένας σχεδόν ασθενής με κάποιο «χρόνιο νόσημα ή πάθηση» δεν πρέπει να περιορίζεται εντελώς από την συστηματική και στοχευμένη σωματική άσκηση, καθώς συμβάλλει σε μεγάλο βαθμό στην ελαχιστοποίηση ή ακόμα και την αποτροπή  κάποιων συμπτωμάτων της χρόνιας νόσου.

Η νεοσύστατη ομάδα LIFE WALKERSαποτελούμενη από νέους  ανθρώπους, καταρτισμένους στους τομείς της κλινικής άσκησης και της υγείας, φιλοδοξεί να συνδράμει στη σωστή ενημέρωση του κοινού και των ασθενών για θέματα κλινικής άσκησης.  Στόχος της ομάδας LIFE WALKERS  είναι η αφύπνιση αφενός των ασθενών, αφετέρου της κοινωνίας για τη σημασία της συμμετοχής των ασθενών με χρόνια νοσήματα σε προγράμματα συστηματικής κλινικής άσκησης.

Στα πλαίσια των προσπαθειών μας ξεκινάμε τη πρώτη μας δράση συμμετέχοντας στον  11ο Ημιμαραθώνιο Θ. Σταμόπουλος Καλαμπάκας –Τρίκαλων στη διαδρομή των 5 χιλιομέτρων που ως στόχο θα έχει την ενθάρρυνση αλλά και την ενημέρωση των παρευρισκόμενων ασθενών και μη, σχετικά με τα οφέλη της συστηματικής κλινικής άσκησης. Τη δράση αυτή θα συνοδεύσουν άτομα καταρτισμένα στο χώρο της κλινικής άσκησης, όπως και προσωπικό έκτακτης ανάγκης και υποστήριξης όλων των συμμετεχόντων. Καλούμε λοιπόν όλους τους φίλους, ασθενείς και μη, να περπατήσουν μαζί μας τα 5 αυτά χιλιόμετρα, κάνοντας τα πρώτα βήματα για την κατάκτηση της ατομικής και συλλογικής υγείας.

LIFE WALKERS

Ομάδα ενημέρωσης για θέματα κλινικής άσκησης

www.lifewalkerstrikala@.gmail.com