Λιακάδα με άνοδο θερμοκρασίας σήμερα Κυριακή

Την Κυριακή, 2 Απριλίου 2017 αναμένεται αρχικά αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα. Από το πρωί όμως θα αναπτυχθούν νεφώσεις στα δυτικά ηπειρωτικά και το Ιόνιο, οι οποίες σταδιακά θα επεκταθούν και στην υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα, με εξαίρεση τη Μακεδονία και τη Θράκη. Λίγες τοπικές βροχές θα σημειωθούν μετά το μεσημέρι στα δυτικά ηπειρωτικά και το Ιόνιο. Η ορατότητα κατά τη διάρκεια της νύχτας στα ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι στα πελάγη θα φτάνουν τοπικά τα 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία στη βόρεια Ελλάδα θα κυμανθεί από 4 έως 20 βαθμούς, στην κεντρική και νότια από 7 έως 21, στα νησιά του Ιονίου από 12 έως 18, στα νησιά του βορείου Αιγαίου από 6 έως 19, και στα νησιά του υπολοίπου Αιγαίου από 8 έως 19.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση από το μεσημέρι. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 2 έως 4 και τοπικά 5 μποφόρ, με ενίσχυση από το μεσημέρι, ενώ προς το βράδυ αναμένεται να φτάνουν τοπικά τα 7 μποφόρ.