Λέσχη Εργασίας : Στο χέρι μας είναι να νικήσουμε

LESXH 250

«Υπάρχει στον κόσμο τούτον ένας μυστικός νόμος – αν δεν υπήρχε, ο κόσμος θα ‘ταν από χιλιάδες χρόνια χαμένος – σκληρός κι απαραβίαστος: το κακό πάντα στην αρχή θριαμβεύει και πάντα στο τέλος νικάται».
Νίκος Καζαντζάκης

ΑΝΑΣΑ ΖΩΗΣ, ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗΣ, ΠΑΘΟΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΝΙΚΗ!

Οι 31 μέρες απεργίας πείνας του αναρχικού Νίκου Ρωμανού μέχρι την υπερψήφιση της τροπολογίας δικαίωσης του αιτήματός του για παρακολούθηση των σπουδών του, κατέδειξαν πως ο ασυμβίβαστος και ανυποχώρητος αγώνας αξιοπρέπειας ενός ανθρώπου σε συνδυασμό και συνεργασία με το πολύμορφο, μαχητικό, ενωτικό κίνημα συμπαράστασης και αλληλεγγύης που ξέσπασε στην Ελλάδα και όχι μόνο, ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΝ!
Το τσαλάκωμα της εικόνας της κυβερνητικής επίδειξης αλαζονείας, τσαμπουκά και αυταρχισμού, αποτελεί ένα σημαντικό χτύπημα που κατάφερε να επιφέρει η απεργία πείνας του Νίκου Ρωμανού και το κίνημα συμπαράστασης που αναπτύχθηκε.
Η μάχη για τα δημοκρατικά και ανθρώπινα δικαιώματα και τις λαϊκές ελευθερίες δεν τελειώνει φυσικά εδώ!
ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΣΥΡΙΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ, ΣΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΤΩΝ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΩΝ ΣΤΙΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΗΜΕΡΩΝ, ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΠΑΛΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ!
Οι απαγορεύσεις συγκεντρώσεων και απεργιών, ο αντισυνδικαλιστικός νόμος που ετοιμάζεται, τα λοκ-άουτ στα Πανεπιστήμια, η εργοδοτική τρομοκρατία, η κτηνώδης καταστολή των ΜΑΤ-ΔΕΛΤΑ-ΔΙΑΣ και της ασφάλειας, τα ρατσιστικά πογκρόμ στους μετανάστες και τους “διαφορετικούς” ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ!
Οι πρωτοβουλίες που πάρθηκαν όλες αυτές τις μέρες από συλλογικότητες κι αγωνιστές, οι πορείες και διαδηλώσεις, η ενεργοποίηση εκατοντάδων πολιτών που δημόσια και επώνυμα πήραν θέση υπέρ του Νίκου Ρωμανού, η πίεση που ασκήθηκε σε συνδικάτα, σωματεία και συλλόγους να κινητοποιηθούν, οι συνελεύσεις και καταλήψεις, οι παραστάσεις διαμαρτυρίας, όλο αυτό το κίνημα συμπαράστασης κι αλληλεγγύης πρέπει να συνεχιστεί και να ενταθεί στην πάλη για δημοκρατικά, ανθρώπινα κι εργατικά δικαιώματα για την συντριπτική κοινωνική πλειοψηφία που δέχεται την βαρβαρότητα της πολιτικής της κυβέρνησης και της τρόικας ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ.
Η ανάσα ελπίδας που πήραμε με τη νίκη του Νίκου Ρωμανού ας μετατραπεί άμεσα σε θυελλώδη άνεμο που θα ξεριζώσει την κυβερνητική πολιτική του κράτους έκτακτης ανάγκης κι θα ξεθεμελιώσει το σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα!
ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!

.