Λέσχη Εργασίας : ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ, 41 χρόνια μετά: Ούτε Ψωμί, Ούτε Παιδεία, Ούτε Ελευθερία!

Πολυτεχνείο 2014 1

ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ 2014:TA ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ ΤΟΥ ΝΟΕΜΒΡΗ ΠΙΟ ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΑΠΟ ΠΟΤΕ!
ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 17 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ!

Συλλογικότητες, σωματεία, πολιτικές οργανώσεις, συνδικαλιστικές παρατάξεις και πολίτες, μετά από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε, καλούμε τη Δευτέρα 17 Νοέμβρη τον Τρικαλινό λαό σε συγκέντρωση και διαδήλωση για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.
Καλούμε τις μαθητικές κοινότητες που εξεγείρονται ενάντια στο νέο λύκειο και στην τράπεζα θεμάτων, τους φοιτητικούς συλλόγους που αντιμετωπίζουν τον αυταρχισμό και την καταστολή των Φορτσάκηδων, τη νεολαία που βιώνει την ανεργία και αναγκάζεται να μεταναστεύσει, να συμμετέχουν στη διαδήλωση!
Καλούμε τους εργαζόμενους που βιώνουν την οικονομική ασφυξία και την εργοδοτική τρομοκρατία, τους ανέργους και τους απολυμένους που ζουν στη φτώχεια και στο προσωπικά τους αδιέξοδα, να συμμετέχουν στη διαδήλωση!
Καλούμε όλους τους πολίτες που βλέπουν τον αυταρχισμό και την καταστολή της κυβέρνησης, την προσπάθεια του φασισμού να σηκώσει κεφάλι, τις πολεμικές αναφλέξεις να φουντώνουν παντού και στη γειτονιά μας, να συμμετέχουν στη διαδήλωση!
Καλούμε επίσης όλες τις μαχόμενες δυνάμεις του ταξικού εργατικού κινήματος σε κοινή διαδήλωση στους δρόμους της πόλης μετά τις συγκεντρώσεις για την επέτειο του Πολυτεχνείου, ως απαρχή μιας σειράς αγώνων που θα συνεχιστούν με την πανελλαδική γενική απεργία στις 27 Νοεμβρίου.

ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ το σύνθημα των εξεγερμένων φοιτητών και εργαζομένων το Νοέμβρη του 1973.
ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ!
ΜΝΗΜΟΝΙΑ – ΦΤΩΧΕΙΑ – ΦΑΣΙΣΜΟΣ – ΠΟΛΕΜΟΣ!
ΚΑΤΩ Η ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΩΝ!
τα δικά μας συνθήματα!
ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΖΕΙ ΚΙ ΑΝΑΠΝΕΕΙ, ΣΕ ΠΕΙΣΜΑ ΤΩΝ ΕΠΙΚΡΙΤΩΝ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΥΠΟΚΡΙΤΩΝ, ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΞΕΓΕΡΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΑΘΕ ΓΕΝΙΑΣ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.
Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 17 Νοεμβρίου στην πλατεία Ρήγα Φεραίου στις 5:30 μ.μ. και θα ακολουθήσει διαδήλωση στο κέντρο των Τρικάλων στις 6:30 μ.μ.

ΕΝΩΤΙΚΟΣ ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ 2014

 

ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ, 41 χρόνια μετά: Ούτε Ψωμί, Ούτε Παιδεία, Ούτε Ελευθερία!

Συζήτηση με αγωνιστές του μαχόμενου μαθητικού, φοιτητικού κι εκπαιδευτικού κινήματος για την ολοκληρωτική επίθεση στα δικαιώματα της νεολαίας και των εργαζομένων στην εκπαίδευση και στην εργασία, για την καταστολή και τον αυταρχισμό στη σύγχρονη δικτατορία των αγορών.

Συζητάμε:
– με εκπαιδευτικό, μέλος της επιτροπής αγώνα ενάντια στις διαθεσιμότητες,
– με τον Δημήτρη Παπαδόπουλο, Πρόεδρο της ΕΛΜΕ Λάρισας,
– με τον Στέφανο Μολόχα, φοιτητή και διωκόμενο αγωνιστή του νεολαιΐστικου κινήματος.

Τραγουδάμε με μουσική που σημάδεψε την εξέγερση του Νοέμβρη και κάθε εξέγερση μέχρι τις μέρες μας…

Καλούμε τους αγωνιστές του εκπαιδευτικού κι εργατικού κινήματος, μαθητές και φοιτητές, πολίτες που συμμετέχουν σε τοπικά κινήματα και συλλογικότητες, καθώς και όλους τους Τρικαλινούς πολίτες να συμμετέχουν και να παρέμβουν στη συζήτηση.

Η εκδήλωση θα γίνει στη Σουίτα Αrt Cafe, την Κυριακή 16 Νοεμβρίου στις 7:30 μ.μ.

ΛΕΣΧΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

.