Λαβράκι στον φούρνο με μυρωδάτο λαδολέμονο

Αυτό το λαβράκι στον φούρνο με μυρωδάτο λαδολέμονο είναι η τέλεια συνταγή για ένα ελαφρύ και θρεπτικό γεύμα.

Υλικά

Μερίδες: 1 μερίδα

Για το λαδολέμονο

Για τη σαλάτα

Διαδικασία

  1. Για το λαβράκι στον φούρνο με μυρωδάτο λαδολέμονο, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C.
  2. Ξεπλένουμε και σκουπίζουμε καλά το ψάρι.
  3. Με ένα μαχαιράκι κάνουμε από 3 λοξές και ρηχές χαρακιές σε κάθε πλευρά του και το αλατοπιπερώνουμε μέσα κι έξω.
  4. Βάζουμε το λαβράκι σε ταψάκι στρωμένο με λαδόκολλα.
  5. Δεν λαδώνουμε το ψάρι, θα ρίξουμε το λαδολέμονο μόνο στο σερβίρισμα.
  6. Ψήνουμε το λαβράκι για περίπου 20 λεπτά, γυρίζοντάς το προσεκτικά μία φορά στα μισά του ψησίματος.
  7. Στο μεταξύ ετοιμάζουμε το λαδολέμονο, ανακατεύοντας καλά τα υλικά του σε ένα μπολάκι.
  8. Σε ένα μεγαλύτερο μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη σαλάτα.
  9. Βγάζουμε το ψάρι από τον φούρνο και το μεταφέρουμε σε πιατέλα.
  10. Περιχύνουμε το ψάρι και τη σαλάτα με όσο από το μυρωδάτο λαδολέμονο θέλουμε.
  11. Το λαβράκι στον φούρνο με μυρωδάτο λαδολέμονο το συνοδεύουμε με φρέσκο ψωμί.

gastronomos.gr