Αυτό το λαβράκι στον φούρνο με μυρωδάτο λαδολέμονο είναι η τέλεια συνταγή για ένα ελαφρύ και θρεπτικό γεύμα.
Υλικά
Μερίδες: 1 μερίδα
Για το λαδολέμονο
Για τη σαλάτα
Διαδικασία
- Για το λαβράκι στον φούρνο με μυρωδάτο λαδολέμονο, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C.
- Ξεπλένουμε και σκουπίζουμε καλά το ψάρι.
- Με ένα μαχαιράκι κάνουμε από 3 λοξές και ρηχές χαρακιές σε κάθε πλευρά του και το αλατοπιπερώνουμε μέσα κι έξω.
- Βάζουμε το λαβράκι σε ταψάκι στρωμένο με λαδόκολλα.
- Δεν λαδώνουμε το ψάρι, θα ρίξουμε το λαδολέμονο μόνο στο σερβίρισμα.
- Ψήνουμε το λαβράκι για περίπου 20 λεπτά, γυρίζοντάς το προσεκτικά μία φορά στα μισά του ψησίματος.
- Στο μεταξύ ετοιμάζουμε το λαδολέμονο, ανακατεύοντας καλά τα υλικά του σε ένα μπολάκι.
- Σε ένα μεγαλύτερο μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη σαλάτα.
- Βγάζουμε το ψάρι από τον φούρνο και το μεταφέρουμε σε πιατέλα.
- Περιχύνουμε το ψάρι και τη σαλάτα με όσο από το μυρωδάτο λαδολέμονο θέλουμε.
- Το λαβράκι στον φούρνο με μυρωδάτο λαδολέμονο το συνοδεύουμε με φρέσκο ψωμί.