Λάρισα: Στη φυλακή ιερέας που ασελγούσε σε 11χρονη

Ποινή φυλάκισης επιβλήθηκε σε 80χρονο ιερέα για ασέλγεια σε 11χρονη. Στη φυλακή οδηγήθηκε και η μητέρα της ανήλικης, καθώς του την παρέδιδε έναντι υλικών ανταλλαγμάτων.

Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λάρισας επέβαλε 8 χρόνια φυλάκισης στον ιερέα και 5 χρόνια φυλάκισης στη μητέρα της ανήλικης.

Το onlarissa, που επικαλείται την εφημερίδα «Ελευθερία», αναφέρει ότι ο συνταξιούχος ιερέας φαίνεται πως «εκμεταλλεύθηκε την τραγική οικονομική κατάσταση της μητέρας», όπως σημείωσε στην αγόρευσή του ο εισαγγελέας της έδρας, Σταμάτης Δασκαλόπουλος.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «έδινε ανταλλάγματα, προκειμένου η μητέρα να συναινεί και να παραδίδει την 11χρονη στον ιερέα, ο οποίος ασελγούσε στην ανήλικη».

Ο κ. Δασκαλόπουλος, είπε, επίσης, ότι διακρίνεται «μια διάθεση παιδεραστίας» στον κατηγορούμενο ιερέα και υπογράμμισε, μάλιστα, με έμφαση ότι η ανήλικη «εκφράζει θυμό και αγανάκτηση απέναντι στον κατηγορούμενο».

Επικαλέστηκε και μια πρόταση από την κατάθεση της ανήλικης, σύμφωνα με την οποία ο κατηγορούμενος «είναι παπάς και μας βοηθάει για να με πειράζει».

Ο 83χρονος σήμερα ιερέας αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας και καθώς είναι αδύνατο να μετακινηθεί, το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λάρισας του επέβαλε την έκτιση της ποινής κατ’ οίκον, σε χωριό της Μαγνησίας.

Προηγήθηκε έκτιση μέρους της ποινής (πρωτόδικα) στη Φυλακή Γρεβενών, από την οποία αποφυλακίστηκε λόγω των προβλημάτων που αντιμετωπίζει.