Λάρισα: Αστυνομικός σκότωσε 20χρονο μετά από καταδίωξη

Σοκαρισμένη είναι η κοινή γνώμη της Λάρισας από την αιματηρή καταδίωξη, με έναν νεκρό από αστυνομικά πυρά, έξω από την πόλη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του onlarissa.gr, όλα ξεκίνησαν όταν αστυνομικοί -νωρίς το μεσημέρι- ενημερώθηκαν για κλεμμένο αγροτικό αυτοκίνητο μάρκας Nissan Navara, που κινούνταν στην εθνική οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης.

Στα διόδια Μοσχοχωρίου ξεκίνησε καταδίωξη με τον οδηγό ωστόσο να μη σταματά. Μετά τη Λάρισα, στο ύψος της Γυρτώνης ο οδηγός του οχήματος βγήκε από την εθνική και έκανε αναστροφή, μπαίνοντας μετά από λίγο ξανά στην ΠΑΘΕ, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα.

Μετά τη Λάρισα, ο οδηγός μπήκε και πάλι στο επαρχιακό οδικό δίκτυο, ακολουθούμενος από περιπολικά. Έξω από το Μοσχωχώρι, εγκατέλειψε το κλεμμένο όχημα αφού αυτό έπεσε πάνω σε τοίχο και προσπάθησε να διαφύγει πεζός.

Κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, αστυνομικός τον πυροβόλησε και τον σκότωσε.

Σύμφωνα με πηγές του onlarissa.gr, το θύμα ήταν 20 ετών, συριακής καταγωγής, που είχε ως δηλωμένο τόπο κατοικίας τη Θεσσαλονίκη.

Είχε αποφυλακιστεί τον περασμένο Μάρτιο από το Ειδικό Αγροτικό Σωφρονιστικό Κατάστημα Νέων Κασσαβέτειας, εκτίοντας ποινή κακουργηματικού χαρακτήρα για διακίνηση παράνομων μεταναστών.

Συγκεκριμένα, με απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Κακουργμάτων Θράκης είχε καταδικαστεί τον Σεπτέμβριο του 2022 σε ποινή φυλάκισης 46 μηνών και 20 ημερών «για παραλαβή από τα Ελβετικά σύνορα της χώρας πολιτών τρίτης χώρας χωρίς δικαίωμα εισόδου στο ελληνικό έδαφος με σκοπό προώθησης σε αυτή, κατά συρροή, εκ κερδοσκοπίας και με κίνδυνο για άνθρωπο, απείθεια, οδήγηση χωρίς σχετική άδεια ικανότητας, παράνομη είσοδο στη χώρα».