Λάππας: Μονόδρομος η συνεργασία σε αυτοδιοικητικό επίπεδο ΚΙΝΑΛ – ΣΥΡΙΖΑ

Ως μονόδρομο βλέπει τη συνεργασία σε αυτοδιοικητικό επίπεδο του ΚΙΝΑΛ και του ΣΥΡΙΖΑ, ανέφερε σε σημερινή του συνέντευξη στη Λέσχη 97,6 ο πρώην Δήμαρχος Χρήστος Λάππας:

«Για τις εκλογές του ΄19, ναι μεν είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον η Χρύσα Ντιντή και ο Γιώργος Σπαθής, αλλά δεν ευδοκίμησαν τέτοιες προτάσεις. Δεν μπορούσαμε να δώσουμε στην κοινωνία ένα ξαναζεσταμένο και πολυκαιρισμένο ‘φαγητό’. Εγώ ζήτησα από τη νομαρχιακή να πάρει μια απόφαση, αν θα στηρίξει τη συνεργασία ή όχι. Και απάντηση δεν πήρα. Όπως και δεν θα έπαιρναν την ευθύνη να κατεβάζαμε μόνοι μας έναν συνδυασμό, και με βάση την εμπειρία, εκτιμώ ότι θα παίρναμε 10%.

Θεωρώ πως ο δρόμος της συνεργασίας είναι η μόνη λύση για να ξεπεράσουμε τις αγκυλώσεις και τις όποιες νευρώσεις πολιτικές υπάρχουν στο ιστορικό των 2 κομμάτων. Διότι δεν μπορεί ένα κυβερνητικό κόμμα του 32% όπως ήταν τότε ο ΣΥΡΙΖΑ, να μην μπορεί να βγάλει ούτε 5 δημοτικούς συμβούλους.

Εγώ δεν επέβαλλα τότε τον Κώστα Κρεμμύδα. Πρωτοστάτησα σε έναν διάλογο κοινωνικό που οδήγησε σε αυτό το αποτέλεσμα. Δήλωσε ο καθένας τις προτιμήσεις του, και μέσα από συνεννόηση καταλήξαμε σε αυτή την επιλογή. Διερευνήθηκαν και άλλες υποψηφιότητες οι οποίες δεν απέδωσαν, όπως του Θανάση Κουστέλιου και άλλων, που είδαν ότι το πολιτικό πεδίο ήταν ναρκοθετημένο και αποστασιοποιήθηκαν.»