Λαϊκή Συσπείρωση: Ανακοίνωση για τις πλημύρες

«Ε και λοιπόν;»

Κανείς δεν αμφισβητεί ότι έπεσε τεράστιος όγκος βροχής και στην περιοχή μας. Άλλοι το λένε συνέπειες της κλιματικής αλλαγής, άλλοι ακραίο καιρικό φαινόμενο και αυτοί που το λένε είναι κυρίως παράγοντες των εκάστοτε κυβερνήσεων και των τοπικών διοικήσεων.

Ε και λοιπόν; Τι θέλουν να πούνε;

Ότι μπορούν να χάνονται ζωές και να καταστρέφονται περιουσίες του λαού ως κάτι αναπόφευκτο; Ως κάτι μοιραίο; Που δεν μπορούμε να κάνουμε και πολλά πράγματα;

Ακριβώς το αντίθετο μπορεί να συμβεί. Ένα σύγχρονο επιτελικό, ψηφιακά αναβαθμισμένο κράτος είναι υποχρεωμένο να προσαρμόζει τις δυνατότητες της εποχής έτσι ώστε να ελαχιστοποιούνται οι συνέπειες και από ακραία φαινόμενα. Αυτήν την αλήθεια προσπαθούν να κρύψουν με τη βαρετή επίκληση της κλιματικής αλλαγής και άλλα τέτοια.

Γιατί είναι υπηρέτες ενός κράτους του κεφαλαίου που αντιμετωπίζει τις υποδομές αντιπλημμυρικές, αντιπυρικές, αντισεισμικές, με το πρίσμα του κόστους – οφέλους. Οι υποδομές αυτές δεν είναι εύκολο να λειτουργήσουν με ανταποδοτικά χαρακτηριστικά όπως π.χ. τα διόδια στους εθνικούς δρόμους, για αυτό και δεν είναι επιλέξιμες από κανένα χρηματοδοτικό εργαλείο είτε της ΕΕ είτε της χώρας.

Να γιατί ένα κράτος που οργανώνει την κοινωνία και την οικονομία με κριτήριο το κέρδος δεν έχει ολοκληρωμένο σχεδιασμό και δεν υλοποιεί έργα για τέτοιες υποδομές, ούτε χρηματοδοτεί ούτε προσλαμβάνει προσωπικό.

 

Η Λαϊκή Συσπείρωση Τρικάλων εδώ και τόσα χρόνια με την παρουσία της και στο Δημοτικό Συμβούλιο επανειλημμένα, έθετε τέτοια ζητήματα, απαιτούσε την ιεράρχηση τέτοιων έργων και εισέπραττε ειρωνεία και χλευασμό! Μας  κατηγορούσαν για μηδενιστές και μας καταλόγιζαν ότι έχουμε ψύχωση με το «αντί».

 

Βλέπετε για τις αναπλάσεις στο κέντρο της πόλης, που στηρίζουν το τουριστικό προϊόν «πετούν» έστω και με ταλαιπωρία δεκάδες εκατομμύρια ευρώ. Από την άλλη αντικρίζουμε εικόνες καταστροφής μέσα στην πόλη αλλά και στα χωριά.

 

Όχι δεν χαιρόμαστε με τον πόνο και τις τραγικές καταστάσεις που ζει και ο Τρικαλινός λαός αυτές τις μέρες. Ωστόσο δυστυχώς, από τα ίδια τα γεγονότα επιβεβαιωνόμαστε. Καλούμε τους Τρικαλινούς δημότες να μετατρέψουν την οργή και την αγανάκτησή τους σε δύναμη. Να δώσουν μεγάλο «ύψος» στην Λαϊκή Συσπείρωση Τρικάλων στις επερχόμενες εκλογές για να έχει ο λαός μας ένα ακόμα στήριγμα στους αγώνες για μια ζωή αντάξια των τεράστιων δυνατοτήτων της εποχής μας.

 

Καΐκης Γιώργος

Υποψήφιος Δήμαρχος με την

Λαϊκή Συσπείρωση