Λαφαζάνης: Εκτός Ε.Ε. και επιστροφή στη δραχμή ο μόνος δρόμος για τη χώρα

Βαρυσήμαντη συνέντευξη παραχώρησε σήμερα στον FM 100 Ράδιο Ζυγός και στον Σωκράτη Τσαγκαδόπουλο, στην εκπομπή του «Στον απόηχο των γεγονότων», ο πρόεδρος της «Λαϊκής Ενότητας» Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο οποίος επισκέπτεται τα Τρίκαλα.

Κατά την συνέντευξη του ο Πρόεδρος της ΛΑ.Ε, τάχθηκε υπέρ της απλής αναλογικής, τόσο  στις Βουλευτικές, όσο και στις Περιφερειακές και Δημοτικές εκλογές, ενώ τόνισε ότι ήδη βρίσκεται σε συζητήσεις για εκλογική συνεργασία με  άλλα στελέχη της Αριστεράς, όπως τον Αλαβάνο, τον Γλέζο, την Σακοράφα κλπ.

Αναφέρθηκε και στις σχέσεις του με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, οι οποίες εδώ και καιρό είναι παγωμένες, ενώ σε άλλο σημείο ανέφερε ο Τσίπρας  προσπαθεί να κερδίσει όσο μπορεί πολιτικό χρόνο.

Ο κ. Λαφαζάνης αναφερόμενος στα χαμηλά ποσοστά της ΛΑ.Ε στις τελευταίες εκλογές, είπε πως δεν υπήρξε ο απαιτούμενος χρόνος να προετοιμαστεί κατάλληλα, αφού σχεδόν αμέσως μετά το δημοψήφισμα ήρθε η ρήξη με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Κλείνοντας την συνέντευξη δήλωσε πως η μόνη διέξοδος και ο μόνος ασφαλής δρόμος που πρέπει να ακολουθήσει η χώρα για να βγει από την μέγγενη της κρίσης είναι η έξοδος τόσο από την Ευρωπαϊκή Ένωση, όσο και από το ευρώ και η επιστροφή στο εθνικό νόμισμα.