Για τα λαμπροκουλούρα
-
2½ φακελάκια ξερή μαγιά
-
800 γρ. αλεύρι
-
180 γρ. ζάχαρη
-
250 γρ. φρέσκο βούτυρο (λιωμένο και χλιαρό)
-
1 φλ. γάλα χλιαρό
-
3 μεγάλα αυγά (σε θερμ. δωμ.)
-
1 κ.σ. μαχλέπι κοπανισμένο
-
1/2 κ.γ. αλάτι
-
Ξύσμα από ένα ακέρωτο πορτοκάλι
-
Διάλυμα αυγού (ολόκληρο αυγό ή μόνο ασπράδι για πιο ελαφρύ χρώμα)
-
Λίγο φιλέ αμυγδάλου
Για το σερβίρισμα
-
Κόκκινα αυγά
-
450 γρ. πραλίνα σοκολάτα