Λαμπρές απουσίες από την ομιλία του υπουργού Οικονομίας

Μπορεί η αίθουσα του δημαρχείου  κατά την ομιλία του υπουργού οικονομίας Κ. Παπαδημητρίου να ήταν γεμάτη, δεν μπορεί ωστόσο να μην επισημάνουμε τρεις ξεχωριστές απουσίες.

Η πρώτη απουσία ,αυτή  των αγροτών  από μία εκδήλωση που προοριζόταν για αυτούς. Το  εντυπωσιακό είναι ότι δεν απουσίαζαν μόνο οι μεμονωμένοι αγρότες  αλλά και οι συλλογικοί του  φορείς . Δεν ξέρουμε τι έχασαν από την απουσία τους, πάντως έχασαν την ευκαιρία  να ακούσουν πόσο καλά περνάνε.

Η δεύτερη  απουσία, αυτή  του αντιπεριφερειάρχη Χρήστου Μιχαλάκη, ο οποίος όφειλε όχι μόνο άπλα να παραστεί αλλά και να παρουσιάσει τις προτεραιότητες του νομού στον αγροτικό τομέα καθώς  και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει.

Η τρίτη απουσία, αυτή των αντιεξουσιαστών, των  δεν πληρώνω, των ανένταχτων  και άλλων  οι οποίοι σε άλλες εποχές  έδιναν το στίγμα της παρουσίας τους και μάλιστα  σε πολλές περιπτώσεις μα αντισυμβατικές ενέργειες. Κάποιοι ισχυρίζονται  ότι κουράστηκαν,  κάποιοι λένε ότι δεν αντέχουν τη σύγκρουση με τους πρώην συντρόφους τους,  και κάποιοι πιο άρχισαν να βλέπουν με καλό μάτι την εξουσία  ότι επειδή τα πράγματα πάνε καλά δεν αφήνεται περιθώριο για αντιδράσεις.

Και τέλος μια ξεχωριστή παρουσία. Αυτή των αστυνομικών δυνάμεων οι όποιες υπερεκτίμησαν τις πιθανές κινητοποιήσεις της παγωμένης τρικαλινής κοινωνίας.