Με την υποστήριξη της Ε.Α.Σ. Τρικάλων το αφιέρωμα στο βαμβάκι της εκπομπής «Μητέρα Γη»

 

ekp_et3

 

 

 

 

 

 

Το αφιέρωμα της εκπομπής  της ΕΤ3 «Μητέρα Γη» για το βαμβάκι τα γυρίσματα του οποίου  πραγματοποιήθηκαν την περασμένη εβδομάδα υποστήριξε η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Τρικάλων.

Η “Μητέρα Γη” αποτελεί μία ψυχαγωγική-επιμορφωτική εβδομαδιαία εκπομπή με περιεχόμενο  που αφορά στην ανασυγκρότηση και οργάνωση των αγροτικών περιοχών.

Η Ε.Α.Σ. Τρικάλων φιλοξένησε το συνεργείο της εκπομπής και υποστήριξε ενεργά το αφιέρωμά της στο βαμβάκι. Όπως ανέφερε ο παραγωγός της εκπομπής κ. Γιώργος Μαραντέλος, το ερέθισμα για την πραγματοποίηση της  εκπομπής για το βαμβάκι ήταν το ηλεκτρονικό μήνυμα  του 14χρονου Γιάννη Τσιαντούλα, γιού εργαζομένου στην Ε.Α.Σ. Τρικάλων, ο οποίος τους προσκάλεσε να επισκεφθούν την περιοχή για να πραγματοποιήσουν αφιέρωμα στην βαμβακοκαλλιέργεια.  Σε τηλεφωνική του επικοινωνία με τον παραγωγό,  ο πρόεδρος της Ε.Α.Σ. Τρικάλων κ. Αχιλλέας Λιούτας  τον διαβεβαίωσε ότι η Τρικαλινή Ένωση που είναι η μοναδική συνεταιριστική οργάνωση της Θεσσαλίας που παραμένει ενεργή στην εκκόκκιση του βαμβακιού με δύο εκκοκκιστήρια στο Μεγαλοχώρι και στα Σερβωτά στηρίζοντας την καλλιέργεια και τους παραγωγούς,  θα υποστηρίξει ενεργά την εκπομπή. Κατόπιν αυτού τα γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη 4 και την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου. Οι τρεις νέοι γεωπόνοι της εκπομπής αναζήτησαν στην Τρικαλινή ύπαιθρο, όλες τις λεπτομέρειες της καλλιέργειες και ενημερώθηκαν από στελέχη της Ε.Α.Σ.Τ. στο ενωσιακό εκκοκκιστήριο του Μεγαλοχωρίου για την εκκόκκιση και την επεξεργασία του προϊόντος.

Εκτός από την ύπαιθρο και το εκκοκκιστήριο του Μεγαλοχωρίου, γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν στα κεντρικά γραφεία της Ε.Α.Σ. Τρικάλων με δηλώσεις του διευθυντή της κ. Όθωνα Σιάγκα, στην AGROVIZ και  στην Οξοποιία ΜΕΤΕΩΡΑ. Επίσης, μέσω του φακού της εκπομπής αποτυπώθηκαν όμορφες γωνιές της πόλης των Τρικάλων, όπως οι όχθες του Ληθαίου στο ύψος της κεντρικής γέφυρας, οπότε εκτός της τοπικής παραγωγής θα προβληθεί Πανελλαδικά και το αξιόλογο τοπικό τουριστικό προϊόν.

Η εκπομπή θα μεταδοθεί  την Κυριακή 18 Νοεμβρίου και ώρα 1:30μ.μ. από την ΕΤ3.

 

 

.