Ηλ. Βλαχογιάννης: «Στις δύσκολες αποφάσεις, οι βουλευτές είμαστε μόνοι μας»

blaxogianis_hlias

 

 

 

 

 

 

Την Δευτέρα 15/10/2012 ο βουλευτής Τρικάλων της Ν.Δ. Ηλίας Βλαχογιάννης μίλησε στους Γιώργο Παπαχρήστο και Άρη Ραβανό (καθημερινά 11:00-12:00) για τα νέα μέτρα

Για την ενημέρωση από τον πρωθυπουργό

Προφανώς και δεν μπορεί να γίνει ενημέρωση τώρα, γιατί ό,τι ισχύει σήμερα, δεν ισχύει αύριο. Η τρόικα θέτει συνεχώς νέα αιτήματα και νέες απαιτήσεις. Άρα, αν δεν ολοκληρωθεί το πακέτο, δεν έχει λόγο να συγκληθεί τώρα η κοινοβουλευτική ομάδα.

Όταν κατεβήκαμε ως υποψήφιοι σε αυτή την εκλογική διαδικασία, ξέραμε ότι θα σηκώσουμε τον σταυρό του μαρτυρίου. Ξέραμε ότι η ψήφος μας θα είναι καθοριστική και ότι θα κληθούμε να πάρουμε δυσάρεστες αποφάσεις. Γι’ αυτό πιστεύω ότι αν αναληφθούν τα μέτρα και πειστούν οι βουλευτές πως κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση προφανώς και όλοι θα τα στηρίξουμε, καθώς αντιλαμβανόμαστε πως δεν υπάρχει μια άλλη λύση, μια άλλη διέξοδος για τη χώρα. Έχουμε ευθύνη έναντι των επόμενων γενεών, όχι απλώς για δύο, τρία ή τέσσερα χρόνια. Στις δύσκολες αποφάσεις είμαστε και θα είμαστε μόνοι μας. Ελπίζουμε, όμως, αυτές οι αποφάσεις να είναι για το καλό του τόπου και να είναι οι τελευταίες.

Για τα νέα μέτρα

Αυτά τα μέτρα πρέπει να είναι τα τελευταία. Ο κόσμος δεν αντέχει άλλο αυτή τη δοκιμασία και κάθε έξι μήνες να πέφτουμε έξω. Αυτό είναι μια κατάντια της ελληνικής δημόσιας διοίκησης που δεν μπορεί να εισπράξει από εκεί που πρέπει και καταφεύγει πάντα στην εύκολη λύση των συνήθων υποζυγίων, των μισθωτών και των συνταξιούχων. Ελπίζω να μπορέσουμε να κάνουμε μια αποτελεσματική δημόσια διοίκηση στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής. Αισθάνομαι πολύ αμήχανα και αισθάνομαι επίσης ενοχή έναντι των πολιτών, επειδή αναγκαζόμαστε να πάρουμε μέτρα έναντι των συνεπών φορολογουμένων, γιατί δεν μπορούμε να πιάσουμε τους ασυνεπείς.

 

 

.