Κυβέρνηση: Γιατί επιλέγει για εκλογές τον Μάιο -Τι δείχνουν οι πρώτες δημοσκοπήσεις

Το σενάριο των εκλογών πριν το Πάσχα αποφάσισε να κάψει χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης βάζοντας τέλος στις σχετικές συζητήσεις που είχαν φουντώσει στο παρασκήνιο και ζήτησε από τους υπουργούς του να επικεντρωθούν τις προσεχείς εβδομάδες στο κυβερνητικό έργο.

Όπως διευκρινίζουν πρόσωπα με γνώση των διεργασιών στο εσωτερικό του Μεγάρου Μαξίμου, τις τελευταίες ημέρες ο πρωθυπουργός στάθμισε όλα τα δεδομένα και αποφάσισε ότι δεν μπορεί να γίνει η προκήρυξη τους και να ξεκινήσει επισήμως η προεκλογική περίοδος εν μέσω ενός κλίματος πένθους και οδύνης για την ελληνική κοινωνία.

Τα σενάρια διεξαγωγής των εκλογών

Το βασικό σενάριο που βρίσκεται, πλέον, στο πρωθυπουργικό τραπέζι, σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες, είναι οι πρώτες κάλπες να στηθούν στις 21 Μαΐου και οι δεύτερες εκλογές με το σύστημα της ενισχυμένης αναλογικής να διεξαχθούν στις 2 Ιουλίου. Οι ανακοινώσεις μετατίθενται για μετά το Πάσχα, αφού μέχρι τότε το Μέγαρο Μαξίμου θέλει από την μία να «τρέξει» τις αλλαγές που ανακοίνωσε στους σιδηροδρόμους και από την άλλη να προωθήσει το υπόλοιπο κυβερνητικό έργο με την ατζέντα να περιλαμβάνει 10 νομοσχέδια.

Πηγή: www.iefimerida.gr