Κυριακή 6 Σεπτέμβρη το Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή στα Τρίκαλα

Προεκλογική – Πολιτική Συγκέντρωση στα πλαίσια των εκδηλώσεων

Όπως κάθε Σεπτέμβρη τα προηγούμενα 40 χρόνια, οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του «Οδηγητή», κορυφώνονται στην πόλη των Τρικάλων.

festival kne trikala

Το Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του «Οδηγητή» είναι πολιτικό -πολιτιστικό γεγονός ριζωμένο στη συνείδηση των νέων και εργαζομένων της πόλης, και θα λάβει χώρα την
Κυριακή 6 του Σεπτέμβρη στο γνώριμο χώρο του Μύλου του Ματσόπουλου.

Το φετινό φεστιβάλ της ΚΝΕ και του «Οδηγητή» θα πραγματοποιηθεί μέσα στην προεκλογική περίοδο, σε μια περίοδο που οι εξελίξεις είναι ραγδαίες, που τα κόμματα που εξαπάτησαν τον λαό μας τόσα χρόνια εμφανιζόμενοι σαν «σωτήρες» και «λυτρωτές», θα προσπαθήσουν για μια ακόμη φορά να τον εγκλωβίσουν με κάλπικους εκβιασμούς και διλήμματα, που αφορούν την αστική τάξη και όχι τον ίδιο.
Σήμερα, η εργατική τάξη, ο λαός μας, έχει συσσωρευμένη πείρα να βγάλει ουσιαστικά συμπεράσματα για το ποιοι είναι οι φίλοι του και ποιοι είναι οι εχθροί του. Δοκίμασε όλους αυτούς που στη λογική να διαχειριστούν τα προβλήματά του, υφαρπάξανε την ψήφο του και την αξιοποίησαν για να φορτώσουν ακόμη πιο δυσβάσταχτα βάρη στις πλάτες του. Γίνεται ξεκάθαρο πλέον ότι εντός των τειχών της ΕΕ, με τα κλειδιά της οικονομίας να ανήκουν στους αστούς, να είναι ατομική ιδιοκτησία, δεν μπορεί να υπάρξει φιλολαϊκή λύση.
Καμιά απογοήτευση! Το ΚΚΕ απευθύνεται σ’ εσάς και λέει ότι υπάρχει ελπίδα. Υπάρχει εναλλακτική λύση, διέξοδος προς όφελος του λαού. Μπορούμε να φέρουμε πιο κοντά τη λαϊκή νίκη. Ένα βήμα σ’ αυτή την προσπάθεια είναι στην επικείμενη εκλογική μάχη να βγει ενισχυμένο το ΚΚΕ.
Γιατί και αύριο πιο αποφασιστικά θα είναι το στήριγμα του λαού στην αναμέτρηση με τη «χορωδία των εκβιαστών», που αποτελείται απ’ όλα τα άλλα κόμματα και έχει μαέστρους την ΕΕ, την Κομισιόν, το ΔΝΤ, την τάξη των καπιταλιστών.
Σήμερα μπορούν να δημιουργηθούν καλύτερες προϋποθέσεις οργάνωσης, ανασύνταξης του εργατικού κινήματος, ενίσχυσης της λαϊκής συμμαχίας. Μπορούν να υπάρχουν ρωγμές στον σημερινό αρνητικό συσχετισμό δύναμης που υπάρχει στην Ελλάδα και διεθνώς.
Αρκεί ο λαός να αξιοποιήσει την πείρα του, να την κάνει δύναμη αγώνα και ανατροπής.
Σ’ αυτή την πορεία χρειάζεται ένα πιο δυνατό ΚΚΕ ΠΑΝΤΟΥ, στη Βουλή και πάνω απ’ όλα στους χώρους δουλειάς, στους κλάδους, στα μεγάλα εργοστάσια, στις λαϊκές γειτονιές, στην ύπαιθρο, στους χώρους νεολαίας.
Μαζί με το ΚΚΕ, για να γίνει ο λαός κυρίαρχος της οικονομίας και της εξουσίας, για μια πραγματικά αληθινή εργατική – λαϊκή κυριαρχία – εξουσία.

Καλούμε κάθε νέο και νέα, τους εργαζόμενους της πόλης, τους αγρότες και τους ΕΒΕ που στενάζουν, τις γυναίκες, να πάρουν μέρος στις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ

Αναλυτικά το πρόγραμμα:
• 20.00 Συναυλία με το Μαθητικό Συγκρότημα Blue Moon
• 21.15 Προεκλογική πολιτική συγκέντρωση με ομιλητή τον Aχιλλέα Κανταρτζή, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και επικεφαλής του ψηφοδελτίου του Κόμματος στο νομό Τρικάλων
• 22.00 Λαϊκό – Ρεμπέτικο &Δημοτικό Γλέντι με τους : Ευθύμη Γρηγορίου στο μπουζούκι , Γιάννη Πέτρου στο μπουζούκι, Κώστα Χριστόπουλο στην κιθάρα, Κάλυ στο Τραγούδι, Νίκο Τσιμπίδα στο Κλαρίνο,
Στο χώρο θα λειτουργεί παιδότοπος , βιβλιοπωλείο, καθώς και η παραδοσιακή ταβέρνα.

TΟΜΕΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΤΗΣ ΚΝΕ

.