Κρίσιμη συνεδρίαση της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ- Ποια η στάση των Τρικαλινών στελεχών του κόμματος

Κρίσιμα όσο και καθοριστικά για το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αναμένονται τα επόμενα 24ωρα, με κορύφωση την συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος που θα διεξαχθεί το Σάββατο, όπως όλα δείχνουν σε ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα, με τις διαγραφές στελεχών να πλανώνται πάνω από τα κεφάλια όλων. Σε όλες τις πτέρυγες και πλευρές καταγράφονται έντονες διεργασίες, ενώ η εικόνα την συνεχούς πτώσης του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει καταγραφεί σε κάθε δημοσκόπηση.

Μέσα σ΄αυτό το κλίμα που έχει διαμορφωθεί, θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον η στάση που θα κρατήσουν τα τοπικά στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μιας και εδώ υπάρχουν διαφορετικές προσεγγίσεις για το μέλλον που θα πρέπει να ακολουθήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, για να επιστρέψει και πάλι σε υψηλά ποσοστά που θα τον οδηγήσουν ξανά σε τροχιά εξουσίας.

Ας μην ξεχνάμε πως η Βουλευτής Τρικάλων Μαρίνα Κοντοτόλη είχε ταχθεί ανοιχτά υπέρ της Έφης Αχτσιόγλου, ο πρώην Βουλευτής Σάκης Παπαδόπουλος είχε στηρίξει τον πρώην Υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, ενώ ο επίσης πρώην Βουλευτής Χρήστος Σιμορέλης όπως και ο υποψήφιος στις τελευταίες εκλογές Γιάννης Χάϊδος συγκαταλέγονται στους «Προεδρικούς» στηρίζοντας τον Στέφανο Κασσελάκη. Η πρώην Βουλευτής Παναγιώτα Δριτσέλη προτιμά να κρατά χαμηλούς τόνους, χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν θα πάρει δημόσια θέση όταν χρειαστεί.

Λεπτές οι ισορροπίες για την ενότητα του κόμματος, με αρκετά στελέχη να θεωρούν την διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ως αναπόφευκτο κακό.