Κρεατόσουπα με ξινό τραχανά

Υλικά Συνταγής

  • μοσχάρι: 800 γρ., κατάλληλο για βραστό (ποντίκι ή ελιά) κομμένο σε κύβους
  • καρότα: 2 καθαρισμένα και κομμένα σε χοντρές ροδέλες
  • σέλινο: 2 κλωνάρια, πλυμένα και χοντροκομμένα
  • κρεμμύδι: 1 ολόκληρο καθαρισμένο
  • τραχανάς: 1 φλιτζάνι του τσαγιού
  • αλάτι, πιπέρι
  • ελαιόλαδο: 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού
  • πατάτες: 2 καθαρισμένες και κομμένες σε ροδέλες
Εκτέλεση
  • Βράζετε 1 ½ λίτρο νερό στο οποίο έχετε προσθέσει αλάτι και ρίχνετε το κρέας. Το ξαφρίζετε καλά καθώς αρχίζει να βράζει. Αφού τελειώσετε το ξαφρισμα, προσθέτετε το λάδι και το κρεμμύδι. Βράζετε 35′.
  • Προσθέτετε τα καρότα. τις πατάτες και το σέλινο και συνεχίζετε το βράσιμο 30′ σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν τα λαχανικά.
  • Κατόπιν προσθέτε στη σούπα τον τραχανά και σιγοβράζετε το φαγητό 11′-13′ ακόμη για να μαλακώσει και ο τραχανάς. (Αν χρειαστεί προσθέτετε λίγο νερό ακόμη μαζί με το τραχανά). Αλατοπιπερώνετε τη σούπα και τη σερβίρετε καυτή με χωριάτικο ψωμί.

Σημειώσεις

Μπορείτε να προσθέσετε μαζί με τον κύβο λαχανικών και το τραχανά μισό φλιτζάνι συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας για να δώσετε χρώμα και νοστιμιά στη σούπα.