Κουραμπιέδες! Μια υπέροχη συνταγή

Υλικά

μισό κιλό βούτυρο (καλής ποιότητας)
1 πιατάκι του καφέ ζάχαρη άχνη
1 αυγό
1κουταλάκι του γλυκού σόδα
λίγο κονιάκ
στην μύτη από ένα κουταλάκι του γλυκού ,γαρύφαλλα κοπανισμένα
λίγα αμύγδαλα χωρίς την φλούδα, καβουρντισμένα
αλεύρι όσο πάρει (500 ως 600 gr)
ανθόνερο για ράντισμα και ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα

Εκτέλεση

Σε ένα κάδο βάζουμε το βούτυρο κομμένο σε κύβους και το χτυπάμε στο μίξερ για να αφρατέψει μαζί με την ζάχαρη. Στη συνέχεια ρίχνουμε το αυγό και συνεχίζουμε το χτύπημα. Θέλει καλό χτύπημα για να γίνουν αφράτοι.
Διαλύουμε την σόδα στο κονιάκ και το ρίχνουμε στον κάδο. Προσθέτουμε το γαρύφαλλο και στο τέλος τα αμύγδαλα, τα όποια έχουμε σπάσει σε μικρότερα κομμάτια.
Ρίχνουμε το αλεύρι μέχρι να πετύχουμε μια μαλακή ζύμη.

Κάνουμε μισοφέγγαρα ,καρδιές ,αστέρια και ότι άλλο σχέδιο θέλετε και τα βάζουμε επάνω σε μια λαδόκολλα που έχουμε στρώσει στο ταψί .Ψήνουμε στους 190ο C για 15-20 περίπου λεπτά.

Τους βγάζουμε από τον φούρνο και αφού κρυώσουν τους ραντίζουμε με το ανθόνερο.

Σε μια γαβάθα έχουμε την ζάχαρη άχνη. Τους βυθίζουμε μέσα στην ζάχαρη κατόπιν τους τοποθετούμε σε μια πιατέλα και με το κόσκινο τους πασπαλίζουμε πάλι με ζάχαρη άχνη για ωραίο τελείωμα ,σαν φρέσκο χιόνι.
Σας εύχομαι Καλή επιτυχία και καλά Χριστούγεννα.

Mαρία Τσιλίκη
tastyday.gr