Τα κουλουράκια πορτοκαλιού είναι μια απλή, νόστιμη συνταγή με υλικά που εύκολα συγκεντρώνονται. Μία ακόμα μούρλια συνταγή από σπίτι.
Yλικά
- 4 φλιτζάνια αλεύρι
- ¾ του φλιτζανιού λάδι μαζί με το ξύσμα από 2 πορτοκάλια
- 1 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού
- ¾ του φλιτζανιού καστανή ζάχαρη
- 1/3 του φλιτζανιού κονιάκ ή ούζο
- 1 κουταλάκι μπέϊκιν πάουντερ
- μισό κουταλάκι σόδα
- παραρουνόσπορος προαιρετικά για γαρνίρισμα
Πώς να φτιάξετε τα κουλουράκια πορτοκαλιού
Ξεκινήστε με το να χτυπήσετε σε ένα μίξερ το λάδι με την καστανή ζάχαρη. Στην συνέχεια ρίξτε το κονιάκ, την σόδα, τον χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού.
Αφού ανακατέψετε σε ένα μπολ το αλεύρι με το baking powder, προσθέστε το μείγμα που δημιουργήθηκε στο αρχικό που ήδη έχετε ετοιμάσει.
Ανακατεψτε το τελικό μείγμα μέχρι να ομογενοποιηθεί. Στο ενδιάμεσο προθερμάνετε τον φούρνο σας στους 200 βαθμούς.
Όταν είναι έτοιμο το ανακατεμένο μείγμα μπορείτε να πλάσετε τα κουλουράκια πορτοκαλιού σε όποιο μέγεθος επιθυμείτε. Αν έχετε προμηθευτεί και τον παρανουπόσπορο, πασπαλίστε τα κουλουράκια από πάνω.
Ψήστε τα κουλουράκια για 20 λεπτά στους 200 βαθμούς. Με τις παραπάνω ποσότητες υλικών μπορείτε να κάνετε περίπου 70 μικρά κουλουράκια.
Καλή απόλαυση!