Κοτόπουλο με κρούστα παρμεζάνας

Υλικά

Για τη Caesar σως
420 γραμμ. μαγιονέζα
1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα
20 γραμμ. αντζούγια
2 κουταλιές της σούπας παρμεζάνα τριμμένη
7 γραμμ. σόγια σως
1 κουταλιά της σούπας Worcestershire sauce
½ σκελίδα σκόρδο
2-3 σταγόνες ταμπάσκο
1 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμόνι

Για την κρούστα παρμεζάνας
4 στήθη κοτόπουλο
100 γραμμ. παρμεζάνα
80 γραμμ. φρυγανιά
1 χούφτα μαϊντανό ψιλοκομμένο
3 κουταλιές της σούπας βούτυρο
5 κουταλιές της σούπας ηλιέλαιο
½ κουταλάκι του γλυκού μπούκοβο
1 σκελίδα σκόρδο
Αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία

Ξεκινήστε με τη Caesar σως, βάζοντας όλα τα υλικά στο μούλτι-μπλέντερ να πολτοποιηθούν καλά και στη συνέχεια ανακατέψτε με τη μαγιονέζα.

Για την κρούστα: Ανακατέψτε σε ένα μπολ την παρμεζάνα, φρυγανιά και ψιλοκομμένο μαϊντανό. Ανοίξτε το φιλέτο κοτόπουλο σαν πεταλούδα (στα 2 δηλαδή αλλά να παραμείνουν ενωμένα τα κομμάτια) και σε ένα τηγάνι βάλτε το λάδι, βούτυρο, σκόρδο και μπούκοβο και σοτάρετε από τις δυο πλευρές μέχρι να πάρουν χρώμα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Όταν είναι έτοιμα, μεταφέρετε σε ένα ταψάκι, από πάνω βάζετε 1 κουταλιά Caesar σως σε κάθε φιλέτο και απλώνετε καλά.

Προσθέτετε 1 κουταλιά από το μείγμα της παρμεζάνας πάνω από τη σως και ψήνετε στους 220 βαθμούς στην αντίσταση, ψηλά στον φούρνο μέχρι να ροδίσουν τα φιλέτα. Με την υπόλοιπη sauce μπορείτε να φτιάξετε μια σαλάτα ή να την κρατήσετε για 3 μέρες στο ψυγείο.

eleftherostypos.gr