Κώστας Σκρέκας: Παίζει την «μπάλα» πλέον στο δικό του γήπεδο

Χαρά μεγάλη πήραν οι Σκρεκαίοι (και οι συν αυτώ), όταν στην άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ανακοίνωνε τα ευχάριστα νέα στον μέχρι πρότινος Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων: «Κώστα φόρα το καλό σου κοστούμι, την σκούρα γραβάτα, γυάλισε και τα παπούτσια σου και έλα γρήγορα από το Μαξίμου. Από αυτή την ώρα είσαι πλέον ο νέος Υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος της κυβέρνησης»!

Παραλίγο να του πέσει το ακουστικό από τα χέρια του Σκρέκα, που έμεινε να μονολογεί «Δεν είναι θεέ μου δυνατόν αυτό που ζώ…τσιμπήστε με να δω αν είναι αλήθεια ή βλέπω όνειρο», κατάφερε να ψελλίσει με λόγια…πνιγμένα από την συγκίνηση στους στενούς του συνεργάτες!

Και δώστου τα νέα μαθεύτηκαν γρήγορα στα Τρίκαλα και δώστου χαρές και πανηγύρια ο μπαμπάς Σκρέκας, η σύζυγος Ειρήνη, ο Χασιώτης, ο Σακκάς και τα άλλα Σκρεκόπαιδα! «Γίναμε Υπουργοί, γίναμε Υπουργοί» βροντοφώναξαν όλο χαρά!

Η αλήθεια είναι, για να μιλήσουμε και λίγο σοβαρά, ότι ο Κώστας Σκρέκας όχι απλά αναβαθμίστηκε από τον Μητσοτάκη αναλαμβάνοντας ένα τόσο σημαντικό και παραγωγικό Υπουργείο, αλλά μπορούμε πλέον να μιλάμε πως παίζει μόνος του στα Τρίκαλα… «μπάλα» και μάλιστα στο δικό του γήπεδο! Είναι πλέον ο πανίσχυρος πολιτικός άνδρας του νομού, ενός νομού που στηρίζει πολλές από τις ελπίδες του-αν όχι όλες-στο νέο Υπουργό.

Ο Κώστας Σκρέκας έχει μπροστά του να διαχειριστεί και να επιλύσει κρίσιμα περιβαλλοντικά ζητήματα ενέργειας (ΔΕΗ, ΛΑΡΚΟ, αποκρατικοποιήσεις, δημόσιες και ιδιωτικές επενδύσεις, φυσικό αέριο, εξοικονομώ, ηλεκτροκίνηση κλπ.) αλλά και πολλά φλέγοντα θέματα του νομού, όπως είναι το φράγμα της Πύλης, το υδροηλεκτρικό έργο της Μεσοχώρας, τα αιολικά πάρκα στον Ασπροπόταμο κλπ.

Ειδικά για το νομό μας είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία, με τον Σκρέκα στο τιμόνι του Υπουργείου Ενέργειας και Περιβάλλοντος, τα θέματα αυτά που μένουν άλυτα επί χρόνια, να βρούνε επιτέλους την λύση τους. Με ποιο τρόπο; Θα τον βρει ο ίδιος, αν έχει την διάθεση και την επιθυμία να δώσει πραγματικές λύσεις. Πάντως όλοι οι Τρικαλινοί το περιμένουν και το περιμένουν από τον ίδιο τον Υπουργό, που μπορεί πλέον με τις πρωτοβουλίες και τις προτεραιότητες που θα θέσει, να αλλάξει τον ρου της ιστορίας του νομού Τρικάλων.

Στις ευχές όλων των Τρικαλινών για καλή επιτυχία στο δύσκολο ομολογουμένως έργο του Κώστα Σκρέκα, δεν μένει παρά να προσθέσουμε και τις δικές μας, με την παρότρυνση πως χρειάζονται σίγουρα τομές και ρήξεις με τα συμφέροντα και το κατεστημένο, γιατί ως γνωστό αν δεν… σπάσεις αυγά δεν τρως ομελέτα!