Kώστας Πατέρας : Το όραμα που έγινε εφιάλτης

Δρ. Κώστας Πατέρας, D. Ed., M.Ed., Ph.D., Πολιτευτής

Τα όσα γίνονται στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια δεν μπορούσε κανένας να το φαντασθεί μέχρι το 2015, που ανέλαβε την εξουσία ο πρωτοφανής συνασπισμός των Τσίπρα – Καμμένου. Μια συνεργασία που έγινε όχι για το καλό της πατρίδας μας αλλά για την κατάληψη και εκμετάλλευση της εξουσίας από δύο τελείως αντίθετα πολιτικά μορφώματα. Οι δήθεν υπερδεξιοί ΑΝ.ΕΛ. στήριξαν και στηρίζουν , μέχρι τελικής πτώσης, τους ψευτοΑριστερούς του ΣΥΡΙΖΑ για τις ΚΑΡΕΚΛΕΣ και για τα ΧΡΗΜΑΤΑ.

Η απόγνωση και η αγωνία των παραγόντων της Συγκυβέρνησης φαίνεται καθημερινά με τις πράξεις τους και την πολιτική τους. Η ανασφάλεια τους ξεπρόβαλε πεντακάθαρα από τα όσα είπε στην ΔΕΘ ο Πρωθυπουργός. Οι παροχές και οι υποσχέσεις του, θυμίζουν … επιταγές χωρίς αντίκρισμα και έχουν ξαναειπωθεί από τον Τσίπρα και τα προηγούμενα χρόνια χωρίς να υλοποιηθούν. Αντί να ανασάνει η κοινωνία, από την πρωτοφανή φοροκαταιγίδα, δυστυχώς, οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ επέβαλαν και νέους εξοντωτικούς φόρους και αθέτησαν τις υποσχέσεις.

Ο Πρωθυπουργός, δανείστηκε και το σύνθημα του μεγάλου αγωνιστή των φτωχών και έγχρωμων πολιτών των ΗΠΑ, που τελικά πέθανε για τις ιδέες του, Μάρτιν Λούθερ Κίνγκ, «έχω ένα ΟΝΕΙΡΟ – ΟΡΑΜΑ». Δυστυχώς το όραμα του Αλέξη Τσίπρα, έγινε ένας ΕΦΙΑΛΤΗΣ για τους πολίτες αυτής της χώρας. Θέλησε να γίνει… Οραματιστής, και μίλησε για υπερ-παροχές, για ελαφρύνσεις, για ανάπτυξη, για επενδύσεις και έχτισε μια εικονική πραγματικότητα, που, φυσικά, δεν συμβιβάζεται με την φτώχεια, την Ανεργία, την Μετανάστευση, την Διάλυση της κοινωνίας, την Αναξιοκρατία, το νέο Πελατειακό κράτος και το βόλεμα την κάθε είδος… Καρανίκιδων του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ. Το 2014, στην ΔΕΘ είχε τάξει παροχές 12 δις.ευρω και από το 2015, που πήρε την εξουσία, επέβαλε τους πιο σκληρούς, απάνθρωπους, αντικοινωνικούς και αντιοικονομικούς φόρους.

Η εμφάνιση του Αλέξη – Τσίπρα, με την προστασία 7.000 αστυνομικών, που κάποτε τους έλεγε μπάτσους και έσπαζε τα αστυνομικά αυτοκίνητα, θα μείνει χαραγμένη στην Ιστορία με μαύρα γράμματα. Τα χημικά που έφαγαν οι διαδηλωτές και οι αγωνιστές για το Μακεδονικό, δεν έχουν προηγούμενο. Με αυτό το «Κύκνειο Άσμα» ο Τσίπρας προσπάθησε να εξαπατήσει τους πολίτες, αφού έταξε ακόμη και μείωση φόρων, που ο ίδιος, ως Πρωθυπουργός, επέβαλε. Απέδειξε, για μία ακόμη φορά, ότι δεν είναι μόνο ψεύτης, και παπατζής, αλλά είναι και επικίνδυνος. Ο τυχοδιωκτισμός, των Τσίπρα – Καμμένου, ο οποίος Καμμένος κινείται στην σφαίρα του παραλόγου, αφού τονίζει πως οι ΑΝΕΛ… είναι Ν.Δ…., είναι πρωτοφανής.

Πάντως, η εμφάνιση του Πρωθυπουργού στην ΔΕΘ, είναι και η τελευταία και η Συγκυβέρνηση μοιάζει με τραίνο που αναχωρεί… σύντομα. Η παροχολογία, δεν πρόκειται να αλλάξει, την μη αναστρέψιμη εικόνα, και δεν πρόκειται να φέρει πίσω κανένα ψηφοφόρο. Οι παροχές Τσίπρα είναι κορυφαίο μνημείο αναξιοπιστίας και όλοι γνωρίζουν, ότι τίποτε, απ’ όσα έταξε, δεν πρόκειται να υλοποιηθεί. Οι Τσίπρας – Καμμένος είναι μια τελειωμένη πολιτική Ιστορία. Οι δημοσκοπήσεις, φανερές και κρυφές, δείχνουν το τέλος τους. Το μόνο που επιδιώκουν είναι η παραμονή στην εξουσία μέχρι το φθινόπωρο του 2019, γιατί η επανεκλογή είναι … όνειρο… θερινής νυκτός…. και αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά και οι δύο.

Το κλειδί των πολιτικών εξελίξεων είναι το κόψιμο των συντάξεων, που έγινε νόμος, αφού ψηφίστηκε από τους ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Εάν κοπούν οι συντάξεις, από 1/1/2019, τότε θα έχουμε πρόωρες εκλογές τον ερχόμενο Οκτώβριο ή τον Νοέμβριο. Εάν οι Δανειστές δώσουν… άφεση.. αμαρτιών, για λίγους, φυσικά, μήνες,. τότε οι Εκλογές θα γίνουν μέχρι το Μάιο του 2019.

Το σενάριο, να αντέξει αυτή η Συγκυβέρνηση μέχρι το φθινόπωρο του 2019 όπως θέλουν οι ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, είναι εξωπραγματικό και η παρουσία του Βαγγέλη Αντώναρου στην ΔΕΘ και η χειραψία με τον Τσίπρα, δείχνει το κατάντημα του Τσίπρα και το πώς η Ν.Δ., κατά το παρελθόν, «ΕΤΡΩΓΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ» της, και προστάτευε και αξιοποιούσε τους προδότες, τους τυχάρπαστους και τους αχάριστους σαν τον Αντώναρο και την Παπακώστα.

Ό,τι και να κάνουν τα ΨΩΜΙΑ τους τελειώνουν. Τα λάθη του 2015 δεν θα τα κάνει κανένας πολίτης. Οι παροχές του Τσίπρα είναι «λόγια που πετούν» δηλ. «Επεα πτερόεντα» και δεν έχουν κανένα αντίκρισμα. Οι εκλογές θα ξεκαθαρίσουν την Ήρα από το Σιτάρι… και η Ν.Δ., που θα ναι η αυριανή κυβέρνηση, να συνεχίσει να λέγει την ΑΛΗΘΕΙΑ στον Λαό και να μην ξαναγίνει ο «ΚΡΟΝΟΣ», που έτρωγε τα παιδιά του, για να μην τον πάρουν την εξουσία. Τα προσωπικά συμφέροντα του Πολιτικού και Οικονομικού κατεστημένου της χώρας και η Οικογενειοκρατία δεν μπορούν και δεν πρέπει να μπαίνουν μπροστά από τα συμφέροντα της ΠΑΤΡΊΔΑΣ και του Κόμματος….