Κώστας Πατέρας : Τα κοράκια

pateras ds 14

Δρ. Κώστας Πατέρας, D. Ed., M.Ed., Ph.D.
Δημοτικός Σύμβουλος – Πολιτευτής

Το φετινό καλοκαίρι είναι από το πιο δύσκολα των τελευταίων δεκαετιών και βρίσκει την χώρα μας εξαντλημένη και καταχρεωμένη, τον δε λαό μας απογοητευμένο και πολύ οργισμένο και πικραμένο από των πρωτοφανή φοροκαταιγίδα της συγκυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου. Και οι ίδιοι θεωρούνται πρωτεργάτες αυτής της κατάστασης μιας και ήταν οι ίδιοι Υπουργοί επί εποχής Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ. Το απάνθρωπο γδάρσιμο του λαού συνεχίζεται, ενώ η κυβέρνηση, αποκομμένη από την κοινωνία, βλέπει δειλά-δειλά έξοδο… από την κρίση.
Τα κοράκια της Διεθνούς Οικονομικής Μαφίας, θέτουν τους όρους, που εξασφαλίζουν τα δικά τους οικονομικά συμφέροντα και που φυσικά καταστρέφουν την κοινωνία μας. Αυτά τα κοράκια, που έχουν την μορφή του Δ.Ν.Τ. της Ε.Ε. και ΕΚΤ, επιβάλλουν τα δυσβάσταχτα και άδικα μέτρα με απολύσεις υπαλλήλων, με μειώσεις μισθών και συντάξεων, με απώλεια εργασίας και με κλείσιμο επιχειρήσεων. Πολλά απ’ αυτά τα μέτρα ήταν άδικα και άστοχα, όπως και οι ίδιοι τώρα παραδέχονται. Το κακό, όμως, έγινε και οι πολίτες είναι σε απόγνωση.
Τα περίφημα… Επενδυτικά κεφάλαια εξυπηρετούν τα συμφέροντα τοκογλύφων και μόνο. Στην Αργεντινή, ένα από αυτά τα κοράκια, αγόρασε κρατικά Ομόλογα αξίας 1, 3 δις. Δολλάρια αντί μόνο 50 εκατομμυρίων δολλαρίων και τώρα ζητάει να του επιστρέψουν 1, 3 δις. Δολλάρια. Δεν έχουν αυτά τα κοράκια ούτε συναίσθημα, ούτε λογική, παρά μόνο απληστία, αφού θέλουν να γίνουν πάμπλουτοι, πίνοντας τον ιδρώτα και το αίμα των λαών. Έτσι οδήγησαν την Αργεντινή σε Ελεγχόμενη Χρεοκοπία.
Το ίδιο κάνουν και στην χώρα μας και ζητούν από τον φτωχό Λαό να πληρώσει τα κλεμμένα των κυβερνήσεων της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ, ενώ τους πλουσίους δεν τους αγγίζουν. Οι διαμαρτυρίες των οικονομικά ασθενέστερων είναι έντονες και αν δεν αρχίσουν να πληρώνουν «οι έχοντες και οι κατέχοντες» κανένας δεν γνωρίζει τι μπορεί να γίνει στο μέλλον. Ήρθε η ώρα για δίκαιο φορολογικό σύστημα χωρίς εξαιρέσεις και χωρίς… παραθυράκια. Οι πλούσιοι, εάν θέλουν να σώσουν τα κεφάλια τους και τα κεφάλαιά τους καλό θα ναι να πληρώσουν, για να βγει η χώρα από την δύσκολη θέση.
Τους πολίτες δεν τους ενδιαφέρει για το αν θα φύγει το Δ.Ν.Τ., για το αν η Τρόικα θα συνεδριάζει στο Παρίσι…., για το αν γίνει επίτροπος ο Αβραμόπουλου ή η Μπακογιάννη, ούτε οι σκληροί χαρακτηρισμοί Μητσοτάκη κατά Σαμαρά. Ούτε φυσικά τα απαράδεκτα πολιτικά παιχνίδια των Σαμαρά – Βενιζέλου, Μέρκελ και Ε.Ε., ούτε ποιος θα γίνει Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αφού τον κορυφαίο αυτόν θεσμό τον έχουν χωρίς πολιτική εξουσία και χωρίς δύναμη.
Ο Λαός θέλει να σωθεί η πατρίδα, να γίνουν εκλογές όσο πιο γρήγορα γίνεται, για να βγει κυβέρνηση με νωπή εντολή να μην υπάρχει δυσαρμονία μεταξύ κυβέρνησης και λαϊκής βούλησης και να διαπραγματευθεί το θέμα του χρέους για να στείλει στη Δικαιοσύνη όσους ευθύνονται για το σημερινό κατάντημα της χώρας και για να σταματήσουν τα οικονομικά κοράκια να σχίζουν τις… σάρκες μας και να ‘χουν τοποτηρητές στην Ελλάδα, που νοιάζονται μόνο για τα συμφέροντα των τοκογλύφων και των Διεθνών FUNDS. Οι απαιτήσεις αυτών δεν θα σταματήσουν ποτέ και οι πλειστηριασμοί θα αφανίσουν τους πολίτες.
Δεν υπάρχουν μόνο πολιτικές ευθύνες για την καταστροφή της χώρας, υπάρχουν και προσωπικές ευθύνες, οι οποίες πρέπει κάποτε να αποδοθούν. Είπαμε ότι θέλουμε ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ αλλά με ΝΟΜΟ…!

.