Κώστας Πατέρας: Ο εκλογικός … χορός του … Ζαλόγγου …!

Δρ. Κώστας Πατέρας, D.Ed., M.Ed., Ph.D., Πολιτευτής Τρικάλων

Μεγάλη προσπάθεια καταβάλλει ο Τσίπρας, για να ξεφύγει από την μέγγαινα των προβλημάτων και από τον εκλογικό … χορό του Ζαλόγγου. Είναι, όμως, τόσα πολλά τα λάθη που έκανε και τα ψέμματα, που είπε στους πολίτες, ώστε το τέλος της πολιτικής του καριέρας είναι ολοφάνερο. Οι κάθε είδους πολιτικοί ελιγμοί οδηγούν την κυβέρνηση σε πιο βαθειά κρίση και σε απαξίωση.

Εδώ και μήνες ξεκίνησε την στρατηγική της πόλωσης του πολιτικού κλίματος και του Διχασμού. Σαν πλατφόρμα, στην προσπάθεια αυτή, χρησιμοποίησε την σκανδαλολογία, την κινδυνολογία και φυσικά την παροχολογία. Η στροφή αυτή έγινε μπούμερανγκ για τον ΣΥΡΙΖΑ. Οι προσωπικές επιθέσεις κατά του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Κυριάκου Μητσοτάκη, βαθαίνουν ακόμα περισσότερο το δημοσκοπικό χάσμα. Έτσι η Ν.Δ. προηγείται με διψήφιο αριθμό και ετοιμάζεται για την διαχείριση της επόμενης ημέρας.

Τεράστια τα προβλήματα στην Οικονομία και μεγάλη η αντίδραση, για την προδοσία των Πρεσπών. Η χώρα μας εδώ και πέντε χρόνια έπεσε στην παγίδα των υπερπλεονασμάτων, σε βάρος της ανάπτυξης και των εισοδημάτων του Λαού.

Το εισόδημα καθημερινά μειώνεται, η φτώχεια, στα λαϊκά στρώματα, παίρνει διαστάσεις πρωτοφανούς καταστροφής και 4 εκατομμύρια πολίτες χρωστούν στις τράπεζες και στο κράτος.

Εξ αιτίας της οικονομικής κατρακύλας οι επενδύσεις μπήκαν στην … κατάψυξη και τα κόκκινα δάνεια καθήλωσαν τις τράπεζες, οι οποίες, για μεν τις καταθέσεις των πολιτών δίνουν επιτόκιο περίπου 0,5%, για δε τις χορηγήσεις, που σπάνια γίνονται, παίρνουν τόκο μέχρι και 12%. Έτσι η οικονομία βαλτώνει και τα «δικά τους παιδιά» χρυσοπληρώνονται, για υπηρεσίες, που δεν προσφέρουν.

Την ίδια στιγμή υπόσχονται διορισμούς στον δημόσιο τομέα, φυσικά προηγούνται οι άνθρωποι του κομματικού σωλήνα του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτά που έλεγαν προεκλογικά για την Αξιοκρατία και την Διαφάνεια, ήταν προεκλογικά ψέμματα, για να καθίσουν στην εξουσία. Χωρίς την σύμφωνη γνώμη των στελεχών της κλαδικής του ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχει προοπτική …! Μέχρι και υπουργός Τουρισμού γίνεται κάποιος αρκεί να μπει στην … σκακιέρα του ΠΑΡΕ-ΔΩΣΕ …!

Τα ψεύδη και οι ευθύνες της καταρρέουσας κυβέρνησης «Πρώτη φορά Αριστερά αλλά ποτέ πια Αριστερά» είναι τεράστιες και σε πολλούς τομείς της ζωής μας.

Η φωτιά στο Μάτι, που παρουσιάστηκε προχθές από την τηλεόραση και η καταστροφή στην Μάνδρα, με σχεδόν 125 νεκρούς συμπολίτες, φίλους και συγγενείς, τρίζουν τα θεμέλια της κυβέρνησης του Τσίπρα.

Ο ανύπαρκτος κρατικός μηχανισμός, η έλλειψη συντονισμού και ιδιαίτερα η αμήχανη εμφάνιση του Πρωθυπουργού στο Επιχειρησιακό Κέντρο της Πυροσβεστικής, τον Ιούλιο του 2018, με σκοπό να χειραγωγήσει την κοινή γνώμη, ήταν τραγικά λάθη και οι πολιτικές και ποινικές ευθύνες είναι τεράστιες. Ο Τσίπρας είναι υπεύθυνος και θεωρείται υπόλογος από τον Λαό.

Ο Πρωθυπουργός δεν μπορεί να διαμορφώσει την πολιτική ατζέντα την ερχόμενη εβδομάδα και η πρόταση μομφής κατά του Παύλου Πολάκη από τη Ν.Δ. καθώς και η προσπάθεια του Τσίπρα να μετατρέψει την ψηφοφορία σε «ψήφο εμπιστοσύνης» δείχνουν πως η εκλογική μάχη για τον ΣΥΡΙΖΑ μοιάζει με την Έξοδο του Μεσολογγίου.

Εάν σε όλα αυτά προστεθεί και το ότι η Κυβέρνηση δεν μπόρεσε να φτιάξει δικούς της συνδυασμούς στην περιφέρεια για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και η προδοσία της Μακεδονίας, τότε ο ΣΥΡΙΖΑ πολύ σύντομα θα υποστεί ταπεινωτική ήττα, δεδομένου ότι η κακή οικονομία, η εγκληματική εξωτερική πολιτική και το σύνδρομο Πολάκη, Πετσίτη, Καρανίκα, Νοτοπούλου και ΣΙΑ αποσυσπειρώνουν την βάση του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Τσίπρας θα εξαφανισθεί υπό το βάρος των μεγάλων λαθών, των πρωτοφανών ψεμάτων, της προδοσίας των Πρεσπών, της ρήξης με την Εκκλησία και του σκανδάλου της ΔΕΗ, που το 2014 είχε 10 εκατομμύρια κέρδος και το 2018 903 εκατομμύρια ζημιά …!

Όλα είναι … έτοιμα για τον Εκλογικό … χορό του Ζαλόγγου …!