Κώστας Πατέρας : Κρατηθείτε στο ύψος των περιστάσεων

pateras2 c

 Δρ. Κώστας Πατέρας, D. Ed., M.Ed., Ph.D. Πολιτευτής ΑΝ.ΕΛ.

Φτάσαμε στο πιο δύσκολο κομμάτι της διαπραγμάτευσης με τους Δανειστές να τραβάνε τα άκρα και τα γκρίζα … σύννεφα να απλώνονται παντού. Οι εκβιασμοί, οι απειλές πληθαίνουν και το όλο σκηνικό θυμίζει… κατακλυσμό εξελίξεων. Οι πιέσεις είναι αφόρητες, όσο πλησιάζει το τέλος του χρόνου, και οδηγούν τις επαφές όλο και σε πιο … βαθειά νερά. Άλλοι παίρνουν αποστάσεις από το θέμα και λίγοι στηρίζουν την δυστυχισμένη μας πατρίδα.

Ήρθε η ώρα της μεγάλης απόφασης, θα μείνει στην Ευρωζώνη η χώρα μας ή θα φύγει, μ’ όλες τις κακές συνέπειες ενός τέτοιου εγχειρήματος; Οι μόνοι που δεν φαίνονται πουθενά και φυσικά δεν ανησυχούν είναι όλοι εκείνοι που επί τέσσερες δεκαετίες κυβερνούσαν την Ελλάδα, έκλεβαν το Δημόσιο Χρήμα και το έβγαζαν και στο εξωτερικό. Αυτοί οι άθλιοι του … Ουγκώ επιθυμούν την ρήξη και την έξοδο, γιατί θα γίνουν πλουσιότεροι με μια χρεοκοπία.

Υπάρχουν, όμως, και οι άνθρωποι που σέβονται και αγαπούν την χώρα μας και αυτοί είναι και μέσα και έξω από την Ελλάδα. Αυτοί θα δώσουν μαζί με την κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου την μεγάλη μάχη για την σωτηρία των ιερών και των οσίων της φυλής μας. φυσικά οι υποστηρικτές δεν είναι λίγοι. Είναι η πλειοψηφία του Λαού μας και αρκετοί που πιστεύουν πως η ανθρωπότητα χρωστάει πολλά στην Ελλάδα.

Αισιοδοξούμε πως θα πρυτανεύσει η λογική και η ηθική, γιατί μια χρεοκοπία θα είναι η αρχή του τέλους και για μας και γι’ αυτούς και θα ναι οι Ασκοί του Αιόλου, που θα επηρεάσουν όχι μόνο το Ευρώ και την συνοχή της Ε.Ε. αλλά και την παγκόσμια οικονομία.

Πρέπει να βρεθεί πολιτική λύση γιατί το χρέος δεν είναι βιώσιμο και εάν δεν ρυθμισθεί το θέμα αυτό, ώστε να αποπληρωθεί σε τριάντα χρόνια με μειωμένο επιτόκιο τότε θα ‘μαστε συνεχώς στο σπηράλ της ύφεσης και δεν πρόκειται να ‘ρθει η πολυπόθετη ανάπτυξη ούτε οι αναμενόμενες θέσεις εργασίας. Λύση, λοιπόν, βιώσιμη αμοιβαία αποδεκτή και με υποχωρήσεις εκατέρωθεν, φυσικά όχι σε άλλο κόψιμο μισθών και συντάξεων και οικονομική ενίσχυση από την Ε.Ε. για να βγούμε από τον λάκο.. των Λεόντων, που μας έρριξαν η Διαφθορά η Διαπλοκή και το πελατειακό κράτος όλων όσων κυβέρνησαν αυτόν τον δυστυχισμένο πια τόπο.

Ας κρατηθούν όλοι τους κυβέρνηση και αντιπολίτευση στο ύψος των περιστάσεων.
Πάνω απ’ όλα η ΠΑΤΡΙΔΑ.

.