Kώστας Πατέρας :Οι παρακοιμώμενοι

pateras d.s.1

Δρ. Κώστας Πατέρας, D. Ed., M.Ed., Ph.D. Δημοτικός Σύμβουλος – Πολιτευτής

Ένας άλλος πολιτικός… σεισμός έγινε την προηγούμενη εβδομάδα στην χώρα μας, όταν αποκαλύφθηκε ότι «ο εξ απορρήτων», Τάκης Μπαλτάκος, δηλ. το δεξί χέρι του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, Γραμματέας του Υπουργικού Συμβουλίου, του Ανωτάτου αυτού θεσμικού οργάνου της Δημοκρατίας και της σημερινή Συγκυβέρνησης Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ, ο εκλεκτός του Αντώνη Σαμαρά, μιλούσε με πεζοδρομιακές εκφράσεις για τον Πρωθυπουργό. Η δημοσιοποίηση αυτής της συνομιλίας μας έκανε ρεζίλι σ’ όλο τον κόσμο, αφού την έπαιξαν όλα τα Μ.Μ.Ε. της υφηλίου και έδειξε στον Ελληνικό Λαό το είδος της Δημοκρατίας που έχουμε και το ποιος κυβερνάει αυτόν τον τόπο.

Ο Πρωθυπουργός, όλη η Ν.Δ. και ο Βενιζέλος με το κατεστραμένο ΠΑΣΟΚ βρέθηκαν με την πλάτη στον τοίχο. Για μια ακόμη φορά φάνηκε πως οι πληγές, οι παθογένειες του πολιτικού συστήματος, οι αγκυλώσεις του στημένου πελατειακού κράτους έγιναν ο Εφιάλτης της Δημοκρατίας. Οι υπόγειες διαδρομές, οι εκβιασμοί, η παρεοκρατία, η ληστεία του κρατικού χρήματος, η μη καθαρή διάκριση των εξουσιών, ο βρώμικος ρόλος των Μ.Μ.Ε., οι καταστροφικές παρεμβάσεις του οικονομικού και πολιτικού κατεστημένου απομυθοποιούν την Δημοκρατία και φέρνουν στο μυαλό των πολιτών την «Δημοκρατία της Μπανανίας».

Ο καταστροφικός τρόπος επιλογής των πολιτικών προσώπων, η μορφή των Αρχηγικών κομμάτων, οι αλλαγές στο Εκλογικό σύστημα ανάλογα με το τι συμφέρει την εκάστοτε κυβέρνηση, δείχνουν αυτό που έλεγε ο Θουκυδίδης εδώ και περίπου δυόμιση χιλιάδες χρόνια (2.500) ότι δηλ. «με τα λόγια έχουμε Δημοκρατία στην πράξη, όμως, ένας άνδρας κάνει ό,τι θέλει». «Λόγω μεν Δημοκρατία έργω δε ενός ανδρός Αρχή».

Έτσι πραγματική Δημοκρατία δεν είχαμε ποτέ, γι’ αυτό η Διαπλοκή και η Διαφθορά έκανε μερικούς με τεράστιες περιουσίες και οδήγησε τους πολίτες στην μιζέρια, την φτώχεια, τις αυτοκτονίες και στην κατάθλιψη. Πως μπορείς να χεις Δημοκρατία χωρίς διάκριση εξουσιών; Ti είδους Δημοκρατία είναι αυτή που οι επικεφαλής των Ανωτάτων Δικαστηρίων, των Ενόπλων Δυνάμεων και των Τραπεζών διορίζονται από την εκάστοτε κυβέρνηση; Ένας στους δύο επαγγελματίες αδυνατεί να πληρώσει τις εισφορές στο Ταμείο που ανήκει και το 60% των νέων είναι ΑΝΕΡΓΟΙ…

Είναι κοινό μυστικό πως οι υποθέσεις Μπαλτάκου, Λιάπη, Τσοχατζόπουλου, Φιλιππίδη κ.α. δείχνουν περίτρανα ότι η Δημοκρατία δεν λειτουργεί σωστά και ότι τα τελευταία πέντε-έξι χρόνια η πατρίδα μας βρίσκεται σ’ ένα φαύλο κύκλο οικονομικής και πολιτικής διαφθοράς, που οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια σε βαθειά κρίση και σε αυτοκαταστροφή.

Οι ευθύνες όσων μας κυβέρνησαν τις τελευταίες δεκαετίες και όσων σήμερα Συγκυβερνούν δηλ Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ είναι τεράστιες οι δε περιπτώσεις «Μπαλτάκου – Λιάπη – Τσοχατζόπουλου κ.α.» είναι η κορυφή του παγόβουνου και φανερώνουν πως οι Πρωθυπουργοί είναι έρμαια στα χέρια των παρακοιμωμένων, της Αναξιοκρατίας και της παρεοκρατίας που ασκούν πραγματική εξουσία, χωρίς ποτέ να ‘χουν πάρει ψήφο από τον Ελληνικό Λαό. Αυτοί λοιπόν έχουν το θράσος να διακηρύττουν πως «όλα τα έκαναν για την πατρίδα». Αφού ήταν ή είναι τόσο πατριώτες τότε γιατί έφεραν την πατρίδα σ’ αυτήν την τραγική θέση; «Για την πατρίδα ρε γαμώτο» που έλεγε και η Πατουλίδου…! Ο Σαμαράς, όμως που διόρισε τον Μπαλτάκο δεν έχει καμία ευθύνη; Και σε ποια Ευρωπαϊκή χώρα θα γίνονταν αυτό το σκάνδαλο και δεν θα έπεφτε η κυβέρνηση; Σε καμία. Αυτά γίνονται μόνο στο ΕΛΛΑΔΙΣΤΑΝ…!

Αυτές οι φαυλεπίφαυλες μορφές πολιτικής ζωής πρέπει να εξαφανισθούν με κάθαρση του πολιτικού Συστήματος. Το να προσπαθεί η κυβέρνηση να αλλάξει την τραγική πολιτική αντζέντα με έξοδο στις …. Αγορές για Δανεικά, που θα τα φάνε πάλι οι Τραπεζίτες και Τοκογλύφοι, ενώ ο Λαός πηγαίνει στα συσσείτια και στους κάδους των Σκουπιδιών για να ζήσει, δείχνει πως όσοι μας κυβερνούν δεν έβαλαν μυαλό και περνούν ακόμη και σήμερα τους πολίτες για «βόδια», που έλεγε ένας Θεσσαλός πολιτικός προ δεκαετιών.

Πάντως, οι εκλογές έρχονται και το ερώτημα που μπαίνει είναι ένα: θα ξυπνήσει ο Λαός για να φύγουν οι Τύραννοι…;

Ας περιμένουν λίγο.

.