Κώστας Κρεμμύδας: Τα παιδιά θα παρελάσουν ή ο Covid;

Σοβαρές επιφυλάξεις εκφράζει ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δήμο Τρικκαίων Κώστας Κρεμμύδας, αναφορικά με την διεξαγωγή των παρελάσεων της 28ης Οκτωβρίου, επιρρίπτοντας παράλληλα σοβαρές ευθύνες στην κυβέρνηση, αλλά και στον Δήμο και την Περιφέρεια για την διενέργεια των παρελάσεων, την στιγμή που όλη η χώρα αλλά και τα Τρίκαλα, βρίσκονται κάτω από το βάρος των χιλιάδων κρουσμάτων του κορονοϊού, με πολλούς νεκρούς και διασωληνωμένους στα νοσοκομεία συνανθρώπους μας.

Ιδού το υποστηρίζει ο Κώστας Κρεμμύδας:

«Δεν θα αποφύγουμε τελικά τους κινδύνους από τον συνωστισμό κατά την διάρκεια των παρελάσεων και την εμμονή της κυβέρνησης να τις πραγματοποιήσει παρόλο που η μισή Ελλάδα είναι “κόκκινη” και ο Covid δείχνει τη δύναμή του.

Η κυβέρνηση είχε τρία βασικά πράγματα μεταξύ άλλων να κάνει για τη διαχείριση της πανδημίας.

1) Να ενισχύσει τα νοσοκομεία και τις σχολικές μονάδες ,

2) να στήσει “τείχος ανοσίας” με τους εμβολιασμούς και

3) να αποφύγει να δημιουργήσει κλίμα εφησυχασμού για την πορεία της πανδημίας.

Απέτυχε και στα τρία. Με το ζόρι προσλήψεις στα νοσοκομεία , συστάσεις για συγχωνεύσεις στα σχολεία , στο 50% ο εμβολιασμός στην χώρα και πολίτες χαλαροί με τα μέτρα προστασίας.

Και έρχεται η ώρα των παρελάσεων για να τιμηθεί η ένδοξος επέτειος της 28ης Οκτωβρίου. Υπάρχει σαφής προβληματισμός και αρνητική στάση της επιστημονικής κοινότητας, για το αν θα πρέπει να γίνουν οι μαθητικές παρελάσεις που είναι λογικό να προκαλέσουν προφανή και υπέρμετρο συνωστισμό στους τόπους διεξαγωγής τους, με όλους τους κινδύνους διασποράς του κορονοϊού.

Σαφής όμως και η κυβέρνηση , θα πραγματοποιήσει τις παρελάσεις, μη θέλοντας να παραδεχτεί την αποτυχία της στην διαχείριση της πανδημίας.

Υπάρχει ακόμη χρόνος να ξανασυζητηθεί το θέμα και να αναθεωρηθεί η στάση της.

Οι δήμοι και η περιφέρεια ας αναλάβουν την ευθύνη και ας λειτουργήσουν ανεξάρτητα από τον κεντρικό σχεδιασμό και ας περιορίσουν το εύρος των εορτασμών σε ολιγόλεπτες στρατιωτικές παρελάσεις».