Κώστας Φλεβαράκης: Καλή άμυνα είναι το κλειδί

flevarakis mpala

Στους εκπροσώπους του τύπου μίλησε ο προπονητής των Τρικάλων BC Aries Κώστας Φλεβαράκης πριν το Σαββατιάτικο παιχνίδι με την Καβάλα. Αρχικά τόνισε: «Εύχομαι να έχουμε μία καλή σεζόν και η ομάδα αλλά και σαν συνεργασία μαζί.

Αυτό που έχουμε όλοι στο μυαλό μας είναι το πρώτο παιχνίδι εντός και το πρώτο που περιμένουν οι παίκτες μπροστά στον κόσμο καθώς το φιλικό με την Λευκάδα δεν ήταν αντιπροσωπευτικό. Διανύσαμε μία εβδομάδα με αρκετή συγκέντρωση, αφήσαμε πίσω το παιχνίδι και τη νίκη στην Αμαλιάδα. Ο αντίπαλος διαθέτει μία επικίνδυνη ομάδα, πέτυχε μία σημαντική νίκη εντός, πρέπει να είμαστε 40 λεπτά συγκεντρωμένοι, οι αντίπαλοι διαθέτουν μία ομάδα με αθλητικά προσόντα, έμπειρους, αλλά και αρκετά επικίνδυνους παίκτες».

Για το τι θα πρέπει να προσέξει η ομάδα στο παιχνίδι με την Καβάλα σημείωσε: «Καλή άμυνα είναι το κλειδί, κάτι που κάναμε στην Αμαλιάδα σε ένα παιχνίδι που το κρατήσαμε στην άμυνα στους 64 πόντους με δικά μας λάθη. Θα πρέπει να έχουμε τον έλεγχο των ριμπάουντ, να είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι ώστε να τους κρατήσουμε μακριά από το καλάθι μας, τότε θα έχουμε τύχη».
Ο Κώστας Φλεβαράκης κάλεσε και τον κόσμο των Τρικάλων να βρεθεί το Σάββατο στο γήπεδο: «Να έρθει ο κόσμος, να δείξει ότι είναι κοντά στην ομάδα. Εμείς από την πλευρά μας θα παλεύουμε όλα τα παιχνίδια, τους θέλουμε και στις καλές και στις δύσκολες στιγμές. Να έχουν όλοι επίγνωση ότι κανένα παιχνίδι δεν είναι εκ προοιμίου εύκολο».

Για το αν η νίκη στην Αμαλιάδα έχει καθησυχάσει κάπως τους παίκτες τόνισε: «Πρέπει να κάνουμε σωστή διαχείριση, αν υπάρχει ένα άγχος είναι η πρώτη επαφή με τον κόσμο. Αυτό που πρέπει να καταλάβουμε είναι ότι μία νίκη εκτός δεν λέει τίποτα, η Ελευσίνα πανηγύρισε μία νίκη νωρίς μέσα στα Τρίκαλα και έπεσε. Στο τέλος μαζεύουμε τις νίκες. Το επόμενο παιχνίδι βλέπουμε κάθε φορά».
Τέλος για το αν υπάρχει περίπτωση η ομάδα να ενισχυθεί μεταγραφικά τόνισε: «Υπάρχουν κάποια πράγματα στο μυαλό μας, υπάρχουν παιδιά που δεν έχουν ομάδα και ρίχνουν νερό στο κρασί τους οικονομικά οπότε βλέπουμε κάποιες περιπτώσεις. Μετά το παιχνίδι με την Καβάλα θα μπορούμε να πούμε κάποια συγκεκριμένα πράγματα»

.