Κορωνοϊός: «Θερίζει» ο ιός στην Ιταλία – Στους 11 οι νεκροί

Στα 322 τα κρούσματα που έχουν επιβεβαιωθεί, με τρεις νέες περιπτώσεις στη Σικελία – Κρατούν ανοιχτά τα σύνορα οι γειτονικές χώρες – «Παραμένουμε ασφαλείς σαν χώρα» προσπαθεί να καθησυχάσει ο Τζουζέπε Κόντε

Αυξάνεται ο αριθμός των θυμάτων από τον κορωνοϊό στην Ιταλία, καθώς σύμφωνα με την τελευταία επικαιροποίηση από την πολιτική προστασία της χώρας, άλλοι τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ανεβάζοντας το σύνολο νεκρών στους 11.

Οι τρεις περιπτώσεις, αφορούν σε ηλικωμένους στην περιοχή της Λομβαρδίας, μιας 83χρονης γυναίκας και δυο αντρών, 84 και 91 ετών, ενώ άλλη μια περίπτωση προέκυψε στο Τρεβίζο κι αφορούσε σε 76χρονη γυναίκα, που νοσηλευόταν σε μονάδα εντατικής παρακολούθησης, λόγω επιπλοκών στο αναπνευστικό της.

Από τους δέκα, συνολικά, νεκρούς, οι εννέα έχουν καταγραφεί στη Λομβαρδία και ένας στη Βένετο. Το βασικό χαρακτηριστικό των θυμάτων, είναι πως επρόκειτο για ηλικιωμένους, με εξασθενημένους οργανισμούς λόγων άλλων παθολογικών ζητημάτων που αντιμετώπιζαν.

Παράλληλα, επιβεβαιώθηκαν και νέα κρούσματα, συμπεριλαμβανομένων τριών στη Σικελία, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό στα 322.

Κρατούν ανοιχτά τα σύνορα οι γειτονικές χώρες

«Παραμένουμε ασφαλείς σαν χώρα» προσπαθεί να καθησυχάσει ο Κόντε

Παρά την αύξηση στον αριθμό στων νεκρών και των κρουσμάτων, πάντως, ο πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε δήλωσε νωρίτερα πως η Ιταλία είναι μια ασφαλής χώρα για τον τουρισμό.

«Η Ιταλία είναι μια ασφαλής χώρα για τα ταξίδια και τον τουρισμό, πιθανώς ασφαλέστερη από πολλές άλλες», δήλωσε ο Κόντε σε συνέντευξη Τύπου.

Ο Κόντε είχε δηλώσει νωρίτερα ότι τα μέτρα που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση του ιού σύντομα θα αποδώσουν, ενώ επαίνεσε τις υπηρεσίες υγείας της χώρας. «Δεν υπάρχει κανένας λόγος για κλείσιμο σχοείων σε περιοχές που δεν κινδυνεύουν» συμπλήρωσε.